Alkmaar,
06
december
2016
|
16:38
Europe/Amsterdam

Naar de Noordkaap voor Serious Request: geef jij Bart een challenge?

Trots op: Bart Groen, student Werktuigbouwkunde

“We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Glazen Huis. De opdrachten en stages hebben mij geholpen om initiatief te nemen en goed samen te werken”, zegt Bart Groen student Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar. Met twee vrienden doet hij van 7 tot en met 21 december mee aan de dertiendaagse Noordkaap Challenge 2016 van Serious Request om geld in te zamelen voor kinderen met een longontsteking in derdewereldlanden.

Bart en zijn Team Arreba zijn volop bezig met de voorbereidingen van de 7200 kilometer lange tocht in hun landcruiser, die omgebouwd moet worden om de extreme omstandigheden aan te kunnen. Zo is onder meer een standkachel ingebouwd om de landcruiser op temperatuur te krijgen bij extreme kou en komen er winterbanden onder de auto. Bart: “Mijn technische vaardigheden komen daarbij goed van pas.”

Kennis om nieuwe uitdagingen aan te gaan
“In het eerste jaar van mijn studie heb ik geleerd om zelf onderdelen te maken. We nemen een gereedschapskist mee zodat ik kleine mankementen aan de auto zelf kan verhelpen”, aldus Bart, die positief is gestemd en niet bang is voor tegenslagen. “Op een gegeven moment heb je een rugzak vol met kennis en durf je nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen is ontzettend belangrijk bij deze unieke reis naar Noordkaap.” Volgens de student Werktuigbouwkunde heeft zijn opleiding hem gevormd en is een goede samenwerking bij deze rally van groot belang.

De Alkmaarse student vindt de Noordkaap Challenge vergelijkbaar met een schoolproject. “Meerdere aspecten van een project komen terug bij de tocht. Ik weet bijvoorbeeld dat een strategie essentieel is om bedrijven te binden. Daardoor heb ik al diverse materiaalsponsoren weten te strikken zoals bandenspecialist Euromaster en autobedrijf Niesink. Het is een win-win-situatie voor beide partijen: zij helpen ons met materiaal, waardoor hun naam wordt verbonden aan een goed doel.”

Op een gegeven moment heb je een rugzak vol met kennis en durf je nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Bart Groen, student Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar.

Ludieke challenges in ruil voor geldbedrag
Het avontuur van Team Arreba start bij de radiostudio van 3FM in Hilversum. Bart en zijn vrienden gaan onder meer via Finland naar het noordelijkste punt van Noorwegen en dan weer terug naar huis. Tijdens de tocht voeren Bart en zijn team diverse ‘challenges’ uit. Tegenover een challenge staat een geldbedrag dat kan worden gedoneerd via een speciale doneer-pagina.

De eerste opdrachten zijn inmiddels binnen voor Team Arreba. Zo gaan ze in een ijswak duiken en Nederlandse muziek ten gehore brengen in een Finse kroeg. Bart zegt nog veel meer opdrachten nodig te hebben en geeft zelf alvast een paar suggesties voor ludieke acties. “Bijvoorbeeld een foto maken bij de poolcirkel met alleen ondergoed aan of een typisch Fins gerecht eten.”

Voorbeeld voor andere studenten
Rob Leeuwen, docent industriële automatisering bij Inholland Alkmaar, is erg enthousiast over de deelname van Bart. “Het is een ijverige student die het niet erg vindt om iets extra’s te doen voor zijn opleiding. Heel goed dat hij zich inzet voor kansarme kinderen. Zeker omdat je als student bevoorrecht bent”, zegt Rob. “Het lijkt mij goed om studenten voor dit soort initiatieven te belonen in de vorm van een keuzeproject. Door studenten vrije studiepunten te geven motiveer je hen om zich in te zetten voor het goede doel.”

Noordkaap Challenge
De Noordkaap Challenge is een actie opgezet voor het Glazen Huis van 3 FM Serious Request, waar jaarlijks verschillende teams aan meedoen. Dit jaar halen de teams geld op voor kinderen met een longontsteking in derdewereldlanden.

Volg Bart en zijn Team Arreba via hun website en Facebook-pagina.

Studenten van Inholland zijn ondernemend, ambitieus en innovatief. Zij laten dit zien door de vele projecten die zij doen, vaak in opdracht van het werkveld en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Om te laten zien hoe trots we zijn op onze studenten zijn we de campagne Student in Beeld begonnen om onze studenten in beeld te brengen. Om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Ken jij studenten met bijzondere projecten of die een belangrijke prijs hebben gewonnen. Studenten waar we trots op kunnen zijn en die met Student in Beeld extra aandacht verdienen? Mail dan naar communicatie@inholland.nl.

www.inholland.nl/studentinbeeld

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.