Haarlem,
24
september
2019
|
09:33
Europe/Amsterdam

Naar een nieuwe, betrouwbare toetsomgeving

stock-photo-combination-safe-lock-57161368.jpg

Om de waarde van onze diploma’s te garanderen, vinden we het belangrijk dat we onze toetsen op een veilige manier opstellen en opslaan. Vorig studiejaar zijn we gestart om alle schriftelijke toetsen met toetszitting in de beveiligde omgeving Zorgvuldig en Veilig Toetsen (ZVT) te laten ontwikkelen. Werk jij er ook al mee?

Veilig en efficiënt werken in ZVT
Toetsen ‘onveilig’ heen en weer mailen of opslaan op je eigen schijf? Met ZVT is dat verleden tijd. In deze beveiligde online omgeving kun je je toetsen ontwikkelen en vervolgens direct laten controleren door collega’s en de toetscommissie. Ook de aanlevering aan toetsbeheer gebeurt binnen ZVT. ZVT is dubbel beveiligd met tweestapsverificatie, waarbij je altijd in twee stappen toegang krijgt.

ZVT slaat alle toetsen en gegevens automatisch op. Bij ziekte en vertrek van collega’s kun je daardoor alle toetsen gemakkelijk terugvinden. Ook de feedback blijft bewaard. Daarnaast kun je als teamleider ook eenvoudig het toetsproces volgen. Zo zie je direct in welk ontwikkelstadium toetsen zich bevinden en kun je de kwaliteit goed in de gaten houden. Dit geeft ook voordelen bij accreditatie.

Inmiddels werken docenten en toetscommissies van 14 opleidingen al in de nieuwe beveiligde omgeving. Nog eens 14 opleidingen hebben aangegeven deze periode een training te willen om met ZVT te starten. De implementatie van ZVT zal volgens planning dit studiejaar afgerond worden.

Werkt jouw opleiding al met ZVT?
Maken jij en je collega’s nog geen gebruik van ZVT? Vul dan zo snel mogelijk het online formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op (via je teamleider) om afspraken te maken voor trainingen en implementatie. We begeleiden jou en de andere docenten uit je team dan stap-voor-stap in het gebruik van ZVT.

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met de projectgroep ZVT via cynthia.schoutenlammerse@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.