Utrecht/Alkmaar,
30
augustus
2019
|
14:37
Europe/Amsterdam

Nagenieten van de HBO Fietstocht 2019

'Echt een superleuke , sportieve manier om het jaar op te starten!'

Door de bosrijke en licht glooiende omgeving van Utrecht, met wat kleine klimmetjes in de Soesterduinen of serieus op de pedalen op de Utrechtse Heuvelrug: honderden collega's van Nederlandse hogescholen, waaronder enkele tientallen van Inholland, genoten vorige week van de 18e HBO Fietstocht. De deelnemers zijn vereeuwigd op de fotopagina van organisator Hogeschool Utrecht.

"Dit is echt een superleuke sportieve manier om het jaar op te starten!", laat Inholland-collega Jorien van Lieshout weten. Ze had haar vouwfiets naar Utrecht meegenomen en koos voor de tocht van 52 kilometer. "De tocht was goed te doen op deze fiets, in een mooi tempo van 20 kilometer, alleen de steile hellinkjes van de Utrechtse Heuvelrug waren lastig. We hebben met ons groepje nog een extra lusje gereden om op de vliegbasis Soesterberg. In totaal dus 55 km bij zeer goed, zonnig weer in een prachtig gebied."

"Wat ik bovendien bijzonder vond, als vegetariër, is dat de Hogeschool Utrecht het beleid heeft om bij evenementen alleen vegetarisch eten te serveren. Beter voor de planeet!!"

Volgend jaar is de organisatie in handen van Avans Hogeschool.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.