Haarlem,
12
januari
2021
|
07:33
Europe/Amsterdam

Niet lekker in je vel? Motivatieproblemen? Je bent niet de enige!

Aarzel niet en neem contact op met je decaan, slb'er, pcm'er of leercoach

online_onderwijs_14

Veel studenten hebben de laatste tijd moeite om zich te concentreren of zichzelf te motiveren. Ook zitten veel studenten sinds corona minder lekker in hun vel. Maak jij je ook zorgen over je studie? Of dreig je studievertraging op te lopen door corona of door andere omstandigheden? Praat erover met je slb’er, pcm’er, leercoach en/of neem contact op met een studentendecaan van jouw vestiging!

Als je in deze periode niet lekker in je vel zit, heb je misschien het idee dat je de enige bent. Of dat andere studenten veel beter kunnen omgaan met de gevolgen van corona. Maar online onderwijs en vaak thuis zitten is voor heel veel studenten lastig. Waar we in eerste instantie dachten dat het ‘gewoon even doorzetten’ was, blijkt de situatie langer te duren dan gehoopt. En dat zorgt voor nieuwe uitdagingen.

Zo kennen studenten hun klasgenoten nu niet altijd goed. Dat is niet alleen minder gezellig, maar het maakt het ook lastiger om je medestudent om hulp te vragen, of om iemand te vinden met wie je samen kunt studeren.

Ook zijn studenten die in hun eentje wonen, nu ineens wel érg vaak alleen. En studenten die nog thuis wonen, ervaren soms meer problemen met gezinsleden, omdat ze vaker thuis zijn en omdat het lastiger is om afleiding te vinden. Sommige studenten hebben thuis geen goede, rustige werkplek. De kamer waarin vroeger vooral gechilld en geslapen werd, is nu ook de plek waar je lessen moet volgen en waar je moet studeren. Dat dat nu allemaal door elkaar loopt, is voor lang niet iedereen prettig.

Ook missen veel studenten hun uitlaatklep; sporten, met een hele groep naar de kroeg, een feestje vieren of naar een voetbalwedstrijd.

Maak jij je zorgen? Blijf er niet mee rondlopen!
Alles bij elkaar opgeteld maken veel studenten zich zorgen. Over geld, omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt. Over hun studie, omdat het lastig is zich te concentreren op online onderwijs of omdat ze tijdens hun tentamenperiode in quarantaine zaten. En er zijn natuurlijk ook studenten die mensen in hun omgeving hebben met corona, of die iemand eraan zijn verloren.

Maak jij je ook zorgen over je studie? Blijf er niet mee rondlopen en praat erover met je slb’er, pcm’er, leercoach of met een studentendecaanDreig je studievertraging op te gaan lopen, door corona of door andere omstandigheden? Neem dan contact op met het studentendecanaat van jouw vestiging.

Studentsucces Centrum
Ook kun je contact opnemen met het Studentsucces Centrum van jouw vestiging. Hier kun je terecht voor cursussen en (praktische) hulp bij het studeren. Of gewoon, voor een kopje koffie en een luisterend oor. Bij ieder SSC lopen verschillende studentbuddy’s rond die je verder kunnen helpen.