Haarlem,
15
november
2019
|
16:01
Europe/Amsterdam

Nieuw intranet: direct toegang tot de informatie die jij relevant vindt

Hogeschool Inholland kiest dit studiejaar een nieuw intranet voor meer verbinding en betere onderlinge samenwerking. In overleg met studenten en medewerkers komen we met een nieuwe gepersonaliseerde digitale omgeving. Daar heb je overal en altijd toegang tot de voor jou relevante informatie. Denk aan je meest gebruikte programma’s, je favoriete documenten en nieuws. Het nieuwe intranet sluit optimaal aan bij het nieuwe leren, werken en samenwerken. 

Afscheid van het huidige Insite 
We vernieuwen het huidige Insite omdat deze omgeving verouderd is. Studenten, docenten en andere collega’s zijn onnodig veel tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste, voor hen relevante informatie. Ze missen overzicht. Daarnaast is het huidige intranet niet geschikt (responsive) voor mobiele devices en is de vormgeving gedateerd. Verder draait Insite op het verouderde Sharepoint 2007, een systeem dat niet meer door Microsoft wordt ondersteund. Ook biedt Insite momenteel te weinig mogelijkheden voor samenwerking, terwijl kennisdeling en samenwerking steeds belangrijker worden. 

Synigo Pulse
De afgelopen tijd hebben we met studenten en collega’s gesprekken gevoerd om wensen en knelpunten in kaart te brengen. Besloten is om te investeren in een nieuwe intranetomgeving. Na een Europees aanbestedingstraject is een keuze gemaakt voor Synigo Pulse (voor Microsoft Office 365), in samenwerking met Breinwave. Dit systeem maakt een intranet mogelijk met een centrale, digitale werkplek die de toepassingen van Microsoft Office 365 combineert. Je kunt hiermee werken op elk apparaat, vanuit één taakgericht scherm met alle gewenste functionaliteiten uit MS Office en andere systemen. 

Een betere zoekfunctie met betere resultaten
Met het nieuwe intranet willen we zorgen voor een relevante, actuele en persoonlijke informatie- en nieuwsvoorziening. Studenten en collega’s kunnen de juiste informatie snel vinden door een betere eenduidige zoekfunctie met betere resultaten. De omgeving ondersteunt hen bij het (flexibel) leren, werken en samenwerken.  

Kortom: een herkenbaar Inholland-platform waar de gebruiker centraal staat, relevante informatie snel en goed vindbaar is en waar je afdeling-, teamoverstijgend open en transparant kunt werken en studeren.  

Gepersonaliseerde startomgeving
Collega’s en studenten hebben met het nieuwe intranet straks een gepersonaliseerde startomgeving waar ze relevante informatie snel en gemakkelijk vinden, met directe toegang tot de meest gebruikte Office 365-toepassingen en laatste documenten. Een omgeving met nieuws, actuele en relevante content, een goede zoekfunctie, doorzoekbare profielen met functies en expertises van collega’s en studenten. Dit alles overal en altijd op elk device in een herkenbare, eigentijdse en aansprekende vormgeving. 

De komende tijd gaan we aan de slag met zowel de techniek als de content. In september/oktober gaan we onderzoeken hoe de nieuwe omgeving eruit moet gaan zien. Het streven is om begin volgend jaar met een eerste versie te komen.  

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Annemiek
06
September
2019
"Het streven is om begin volgend jaar met een eerste versie te komen."Is dat begin 2020 of begin Schooljaar 2020-2021?
Daan Stet
06
September
2019
Dag Annemiek, begin 2020 inderdaad.