26
mei
2023
|
07:32
Europe/Amsterdam

Nieuw: Iris, voor ál je applicaties!

Applicatieportaal Iris

Tot nu toe vond je op Iris alleen webapps zoals Outlook online, Moodle en de Bibliotheek. Voor remote desktop-applicaties (virtuele applicaties), zoals SPSS, Siemens NX en verschillende woordenboeken, kon je gebruikmaken van het Applicatieportaal. Dit gaat veranderen. Vanaf vrijdag 26 mei, einde dag, kun je alle applicaties direct vanaf Iris opstarten. Zo kun je nog eenvoudiger vanaf ieder apparaat bij je apps.

 De complete lijst met apps vind je straks via het applicatie-menu in de linker bovenhoek van Iris. In het blok ‘Mijn apps’ op de voorpagina kun je via het tandwieltje zelf applicaties aan- en uitzetten zodat je jouw favorieten altijd bij de hand hebt.

Voor de rest verandert er weinig. Gebruik je de oude link naar het Applicatieportaal? Dan kom je straks op eenzelfde soort pagina terecht maar dan binnen Iris. Voor het opstarten van remote desktop-applicaties via Iris heb je, net als bij het Applicatieportaal, een Remote Desktop (RDP) client nodig. Deze kun je installeren via de onderstaande links. Heb je een laptop van Inholland? Dan is de RDP-client al voor je geïnstalleerd.

Bestanden die je creëert met remote desktop-applicaties via Iris kun je, net als bij het Applicatieportaal, opslaan op jouw OneDrive. Wil je in plaats van op OneDrive rechtstreeks opslaan op SharePoint of jouw Team? Maak dan eerst een 'Snelkoppeling naar OneDrive'.