Amsterdam,
24
mei
2023
|
10:27
Europe/Amsterdam

Nieuwbouw Sluisbuurt Amsterdam: de vlaggen in top!

De bouw van het nieuwe pand van Hogeschool Inholland Amsterdam in de Sluisbuurt vordert gestaag en heeft inmiddels zijn hoogste punt bereikt. Met het hijsen van de vlaggen van Inholland en de aannemersbedrijven, en een dankwoord, gericht aan alle bouwmedewerkers op het terrein, stonden de hogeschool en aannemers Visser & Smit Bouw en Homij (beide VolkerWessels ondernemingen) op donderdagmiddag 11 mei stil bij deze belangrijke mijlpaal.

De nieuwbouw van Hogeschool Inholland is het bouwproject dat als eerste geïnitieerd is in de nieuwe, duurzame en groene wijk op Zeeburgereiland, die de komende twaalf jaar verder vorm krijgt. De oplevering van het toekomstige hogeschoolgebouw staat gepland in het voorjaar van 2024 en dan verhuizen alle opleidingen van de huidige locaties in Amsterdam en Diemen – Mondzorgkunde en Verloskunde uitgezonderd – naar het nieuwe pand. De studenten en medewerkers kijken ernaar uit om de nieuwe wijk te verlevendigen met hun aanwezigheid, onderzoeksprojecten en onderwijs. Samen met bewoners en ondernemers uit de Sluisbuurt wil Inholland verder bouwen aan de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam.

State-of-the-art gebouw 
Namens Hogeschool Inholland spraken Mieke van den Berg (lid College van Bestuur) en Monique Koelewijn (directeur Vastgoed) hun waardering uit voor al het werk dat in het afgelopen jaar verricht is op de bouwplaats. “Het eerste wat in mij opkomt als ik naar dit gebouw kijk," zei Mieke van den Berg, "is een gevoel van grote bewondering: hoe deze harde werkers - een internationaal gezelschap - nu al zo’n imposant resultaat hebben bereikt. Hoe ze dit samen doen, ieder vanuit z’n eigen vakmanschap. En dat dan onder hun handen zo’n state-of-the-art gebouw verrijst. Ik ben erg onder de indruk!”

Mieke van den Berg richtte het woord tot alle bouwvakkers: “Voor ons zijn jullie een schoolvoorbeeld van hoe je samenwerkt en samen creëert, als team en als community. Dit is precies wat wij onze studenten leren en wat ze vanaf volgend jaar op deze nieuwe locatie laten zien.” Ze haalde wat leuke bouwanekdotes aan die ze had gehoord. Bijvoorbeeld over de surpriseparty voor Armando, die aanvankelijk zijn zestigste verjaardag had verzwegen, en over de pipowagen van de grondwerkers die in de kelder was gewaaid tijdens een heftige storm en daar weer op zijn pootjes terecht was gekomen.

Opening over ruim een jaar
Vastgoeddirecteur Monique Koelewijn nam het stokje over: “Ik ben ongelofelijk trots op wat hier gerealiseerd wordt. Ik ben in 2015 gestart met gesprekken met de gemeente over mogelijkheden in de Sluisbuurt. We zijn nu bijna acht jaar verder en het gebouw staat in al zijn grootsheid in de steigers. En als alles volgens planning verloopt, staan we hier over ruim een jaar weer, om de opening te vieren. Ik verheug me hier enorm op!”

Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw, bedankte alle aanwezige medewerkers namens de aannemers. “Het is fantastisch om te zien wat in één jaar door jullie buiten is weggezet. Dank voor jullie grandioze inzet. Studenten en medewerkers zullen straks met veel plezier gebruikmaken van een prachtig en duurzaam nieuw schoolgebouw.”

Klap op rode knop
Studenten van Inholland gaven een flinke klap op een grote rode knop, waarna de dakplaat met de drie vlaggen door een reusachtige hijskraan omhoog werd gehesen naar het dak van het gebouw.

Om ook op de locaties van Inholland in Diemen, het OZW-gebouw en de laboratoria aan de Naaldwijkstraat in Amsterdam stil te staan bij het hoogste punt, werden rond het middaguur gebakjes uitgedeeld aan de studenten en medewerkers.

Volg de bouw via Hogeschool Inholland Nieuwbouw Amsterdam Sluisbuurt (timeboxview.com)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.