Alkmaar,
12
juni
2019
|
12:57
Europe/Amsterdam

Nieuwe onderneming runnen en afstuderen tegelijk

De jongens van Rapid Clean Coating zitten niet stil

Steven Boon en Jeroen de Kwaadsteniet zitten midden in het afstudeertraject. Het is bikkelen op het moment. De beide Alkmaarse studenten Business Studies uit Limmen zitten niet stil. De plannen voor een onderneming opstarten waren er al en in het vierde studiejaar gingen ze ervoor. Ze kozen de afstudeerrichting Ondernemen en starten Rapid Clean Coating op. Inmiddels hebben ze al tientallen fietsen behandeld met een nanocoating. Deze jongens zijn niet meer te houden en van plan om na het diploma zich volledig te richten op de fietsbranche.

Studeren combineren met ondernemen
“Het combineren van studeren en ondernemen is een uitdaging. Je bent continu op zoek naar de juiste tijdsverdeling tussen je opleiding en het werken aan je bedrijf. De lessen die in jaar vier werden gegeven gingen voor ons meer leven omdat wij deze direct konden herkennen in onze bedrijfsvoering. Daarnaast kregen wij ondersteuning van onze docenten bij bedrijfsvragen als we ernaar vroegen. Dat is heel prettig”, aldus Jeroen de Kwaadsteniet.

Ondernemingsplan
“Na onze stage in jaar drie moesten wij een ondernemingsplan schrijven voor het vak 'Create a Business'. We hebben bij het schrijven van dit plan bewust gekozen voor het uitwerken van een eigen idee wat uiteindelijk resulteerde in een 8.5 als beoordelingscijfer. Na het behalen van dit mooie cijfer hebben we besloten om het ondernemingsplan door te zetten en Rapid Clean Coating te starten”, vertelt Jeroen enthousiast.

“Vooral het schrijven van het ondernemingsplan heeft ons geholpen om verder te komen. Hierbij hebben wij meerdere gesprekken gehad met docenten die erg nuttig waren bij de vraagstukken die we hadden.”

Nanocoating
Rapid Clean Coating voorziet racefietsen en mountainbikes van een nanocoating. Hiermee wordt voorkomen dat vuil en vocht makkelijk kunnen hechten. Het effect: de fiets is sneller en eenvoudiger schoon te maken! Daarnaast vormt de coating een extra beschermlaag voor de lak bij nieuwe fietsen en vernieuwt deze de oorspronkelijke lakkleur bij fietsen die al enige tijd in gebruik zijn. Tevens zorgt de coating ervoor dat kleine bestaande krassen minder zichtbaar zijn.

Uitbreiden
“Momenteel hebben wij al tientallen fietsen behandeld en krijgen wij zeer positieve reacties terug van klanten over het effect! Daarnaast zijn wij bezig met business-to-business, de verkoop van onze coating aan fietsenwinkels in Nederland.“

Leren = fouten durven maken
Bij Hogeschool Inholland vind je op posters de uitspraak: Leren = fouten durven maken. “Dat past echt bij ons. Bij het realiseren van een onderneming neem je best wel een risico. Fouten maken is onvermijdelijk maar hierdoor leer je als ondernemers het meest. Wat wij willen meegeven is dat je vooral niet te lang over de voorbereiding moet doen. Het is belangrijk om een doordacht ondernemingsplan voor ogen te hebben, maar blijf niet te lang hangen in die fase. Daarnaast is focus heel belangrijk. Helemaal als je allebei nog bezig bent met je scriptie. Zorg dat je je eerst richt op één markt en wanneer dat staat pas andere mogelijkheden onderzoekt.”

Winnen
Ter afsluiting van het vak Create a Business hebben de Alkmaarse studenten Business Studies hun bedrijfsplannen gepresenteerd voor een vakjury bestaande uit ondernemers in de herensociëteit De Dieu in Alkmaar. “Ons ondernemingsplan werd geselecteerd om te presenteren in Vondel CS Amsterdam. Hier mochten wij de strijd aangaan met de twee beste ondernemingsplannen van studenten BFL van de vestigingen Haarlem en Diemen. Daar zijn wij door de jury verkozen tot winnaar van de drie vestigingen. Door het winnen van de competitie kregen wij een extra bevestiging dat we Rapid Clean Coating moesten gaan opzetten. Dat was het moment dat we het echt zeker wisten. Aan de slag: opstarten dit bedrijf. En kijk waar we nu al staan“, vertelt Steven Boon.

Meer studenten die onderneming starten
Naast het bedrijf van Steven en Jeroen zijn er nog twee studenten uit hun klas die een eigen bedrijf zijn gestart. Renzo Bot en Tim Groot zijn Wrap my Bike begonnen. Toevallig ook actief in de fietsbranche.

Toekomstmuziek
“Als we zo door blijven gaan, dan willen we graag een succesvol bedrijf creëren die in verschillende markten actief is. Met onze coating klanten ontzorgen van schoonmaakproblemen en het preventief beschermen van ondergronden.”

Studeren in Alkmaar
“Alkmaar zelf is een leuke stad ook om te studeren en daarnaast heeft Inholland Alkmaar twee jaar geleden het hogeschoolgebouw opnieuw duurzaam ingericht. De faciliteiten maken het een prettige studieomgeving.”

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Peter Kruithof
18
February
2021
Dag Jeroen & Steven,
Goed te lezen dat jullie mooie vervolgstappen maken! En je bedrijf weer in een volgende groeifase gebracht hebben. Leuk de samenwerking met Renzo & Tim: activiteiten sluiten prima aan lijkt het.
Veel succes!
Groeten Peter Kruithof
Aad Wijsman
29
January
2020
Graag info over behandel wijze voor cross motors en moutain bikes