Haarlem,
06
oktober
2020
|
14:50
Europe/Amsterdam

Nieuwe online onderwijsvoorzieningen op alle locaties

Om de kwaliteit van het online onderwijs te verbeteren zijn er op alle locaties van Inholland nieuwe voorzieningen gerealiseerd. Het gaat om ‘connected classrooms’ om studenten verspreid over klaslokalen te kunnen roosteren. Daarnaast zijn er speciale ruimtes ingericht voor onderwijs op afstand en studio’s waarin we video's kunnen opnemen en streamen. Ook kunnen docenten bij de Servicepunten opnamesets lenen om hun eigen online onderwijs vorm te geven. 

De aanpassing van de voorzieningen past bij de manier waarop we bij Inholland kijken naar kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs. We leiden onze studenten – de professionals van morgen - op voor een steeds veranderende wereld met een toenemende complexiteit. ICT en technologie spelen hierbij een grote rol en hebben grote gevolgen voor zowel de vorm als de inhoud van het onderwijs. Door corona is dat alleen maar in een stroomversnelling gekomen. Goed online onderwijs is noodzakelijk geworden bij Hogeschool Inholland en het hoger onderwijs in de rest van Nederland.  

De afgelopen periode is hard gewerkt om de genoemde voorzieningen te realiseren. Dit gebeurde in een werkgroep met FZ en IVT in samenwerking met ISO. Op de meeste locaties zijn de connected classrooms en ruimtes voor onderwijs op afstand ingericht. Later dit najaar worden deze voorzieningen in Rotterdam en Dordrecht ingericht. Eind oktober starten we met de opbouw van de studio’s op de locaties.

Welke ruimte vind je waar? 
De genoemde voorzieningen zijn voor alle opleidingen beschikbaar. In de interactieve landkaart vind je een verdere toelichting van de genoemde voorzieningen en kun je zien waar deze zich bevinden op de locaties. Je kunt de ruimtes reserveren en in laten roosteren via het roosterbureau. Per locatie zijn er ISO-experts om docenten technische ondersteuning te bieden. Ook zijn er gebruikshandleidingen in ruimtes.  

Tips & tricks online onderwijs 
Op het platform Online Onderwijsondersteuning vind je didactische tips & tricks om van jouw online onderwijs een succes te maken. Via het Leerportaal HR kun je bovendien terecht voor diverse trainingen op het gebied van blended learning. Daarnaast komen er ook instructiefilmpjes over de toepassing en inzet van voorzieningen en apparatuur.  

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! 
De komende periode houden we goed in de gaten hoe studenten en collega’s de nieuwe voorzieningen gaan gebruiken en of we nog bepaalde zaken kunnen verbeteren. Dit geldt zowel voor de techniek als de didactische toepassingen. Ook horen we graag wat jij van de nieuwe voorzieningen vindt, wat eventueel mist of wat beter kan.  

Geef je reactie via het feedbackformulier over online onderwijsvoorzieningen.