Haarlem,
16
januari
2019
|
16:53
Europe/Amsterdam

Nieuwe Studiekeuzetest past nog beter bij behoefte studiekiezer

studiekeuzetest_insite

Om aankomende studenten nog beter te helpen bij het maken van hun studiekeuze presenteren we onze nieuwe Studiekeuzetest. De test is een belangrijke leadgenerator en uitnodiging om mensen naar het Studiekeuze Adviescentrum (SAC) door te verwijzen, voor een nadere duiding van de uitslag en een verdiepend gesprek. Na vele brainstorm-, bel- en redigeersessies kunnen wij niet anders zeggen dan dat wij zeer blij zijn met het eindresultaat.

We zijn continu bezig met het verbeteren van inholland.nl en .com. De Studiekeuzetest op onze site is een veel gebruikte functionaliteit, in 2018 hebben ruim 25.000 mensen onze test gemaakt. De test was niet responsive en inmiddels vijftien jaar oud. Toe aan een verandering dus.

De webredactie van de stafafdeling Communicatie & Human Resources heeft de nieuwe Studiekeuzetest ontwikkeld in samenwerking met de studiekeuze-adviseurs van het SAC en met Qompas. De test past beter bij de behoefte van de studiekiezer en:

  • is geschikt voor alle apparaten - pc, mobiel en tablet;
  • is visueel aantrekkelijk door de vormgeving, beelden en iconen;
  • je kunt de test snel doorlopen;
  • je kunt de test op elk gewenst moment stoppen en toch een valide uitslag krijgen;
  • is bovenal leuk om te doen.

Twee tests in één
De test bestaat uit twee onderdelen die je los van elkaar kunt maken. Als je beide onderdelen compleet doorloopt, krijg je het beste resultaat.

  1. Persoonlijkheidstest: bij deze geef je aan welke stellingen het meest bij jou passen. Dit doe je door de zinnen te slepen naar één van de volgende vakken: past het meest bij mij, past redelijk bij mij en past het minst bij mij. De uitslag laat zien wat voor persoonlijkheidstype jij bent en welke Inholland-opleidingen hierbij passen.
  2. Swipe je Studie: hier krijg je afbeeldingen van studieonderwerpen te zien. Vind je dit onderwerp leuk? Swipe naar rechts. Vind je dit minder leuk? Swipe naar links. De uitslag toont aan welke vijf Inholland-opleidingen het best bij jou passen. Bij beide testen is het mogelijk door te klikken naar passende opleidingen buiten het Inholland aan bod.

Start de test

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.