Haarlem,
20
januari
2020
|
07:50
Europe/Amsterdam

Nieuwe Studiekeuzetest viert succesvolle eerste verjaardag

studiekeuzetest_insite

Onze nieuwe Studiekeuzetest viert zijn eerste verjaardag. En wat voor één! Veel studiekiezers hebben er inmiddels gebruik van gemaakt, zo blijkt uit de cijfers. Het totaal aantal unieke gebruikers is zelfs verdubbeld ten opzichte van de ‘oude’ test. En dat zonder campagnes!

De stijging van het aantal gebruikers komt voornamelijk door onze zichtb­­aarheid. Zo zijn er in 2019 maar liefst 14.718 gebruikers via externe websites bij de Studiekeuzetest (op inholland.nl) terechtgekomen. Denk aan studiekeuzewebsites als Qompas, HBOstart en Studiekeuze123. Ook is onze Studiekeuzetest vaak ingezet door docenten en decanen van voornamelijk middelbare en mbo-scholen. En dat vanaf maar liefst 146 verschillende onderwijsinstellingen.

De nieuwe Studiekeuzetest is begin 2019 gelanceerd om aankomende studenten nog beter te helpen bij het maken van hun studiekeuze. De test is een belangrijke manier om nader kennis te maken met Inholland. Zo word je na het maken onder andere uitgenodigd bij het Studiekeuze Adviescentrum (SAC) voor een nadere duiding van de uitslag en een verdiepend gesprek.

Bekijk de infographic voor meer mooie feiten en cijfers

De webredactie van de stafafdeling Communicatie & Human Resources heeft de Studiekeuzetest ontwikkeld in samenwerking met de studiekeuze-adviseurs van het SAC en met Qompas. De test past beter bij de behoefte van de studiekiezer en:

  • is geschikt voor alle apparaten - pc, mobiel en tablet;
  • is visueel aantrekkelijk door de vormgeving, beelden en iconen;
  • je kunt de test snel doorlopen;
  • je kunt de test op elk gewenst moment stoppen en toch een valide uitslag krijgen;
  • is bovenal leuk om te doen.

Start de test

Natuurlijk willen we ook vooruitkijken. Dus als je nog vragen, opmerkingen, suggesties of verbeterpunten hebt, dan horen we dat graag. Er is altijd ruimte voor verbetering. Laat hieronder je reactie achter.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.