Alkmaar,
14
november
2017
|
10:42
Europe/Amsterdam

Nieuwe studievereniging voor Alkmaarse economie-opleidingen

De afgelopen maanden is er door de Alkmaarse economie-studenten Chris van Diepen, Berry Moolenaar en Susan Oud hard gewerkt aan het oprichten van de nieuwe Studievereniging Business Finance & Law (SV BFL). De statuten zijn de deur uit naar de Kamer van Koophandel, leden worden geworven, de nieuwe studievereniging is bijna een feit. Op woensdag 6 december gaat SV BFL met een bruisend openingsevenement echt van start.

“Die studievereniging moest er komen, wij misten een stukje gezelligheid en de mogelijkheid om naast onze studie onszelf nog verder te ontwikkelen”, vertellen de enthousiaste studenten. Het bestuur bestaat uit Chris van Diepen (secretaris), Susan Oud (penningmeester) en Berry Moolenaar (voorzitter). Chris en Berry zitten in het in het afstudeerjaar Business Studies Ondernemen. Susan is derdejaarsstudent bij de opleiding Finance & Control - Bedrijfseconomie en loopt nu stage. Ze richten tussendoor ook nog eens hun nieuwe studievereniging op voor de Alkmaarse opleidingen van het Domein Business, Finance & Law.

Opening 6 december
“Het openingsevent wordt een bijeenkomst met boeiende sprekers. Hou 6 december dus vast vrij in de agenda! En blij toe dat de aanmeldingen binnenstromen en er is ook interesse bij de nieuwe leden om zitting te nemen in de activiteitencommissie”, vertelt Berry Moolenaar, voorzitter van SV BFL. "We hebben voor de officiële start Johan Veneman weten te strikken. Johan gaat een masterclass netwerken geven van dertig minuten. Zijn bedrijf heet Mindwork Productions en zij zorgen onder andere voor de deelnemers van Expeditie Robinson."

Verder zal een spreker van AZ zal vertellen over de marketingaanpak binnen de club. Voor het openingsevent met masterclasses en netwerkborrel worden ‘as we speak’ nog meer gastsprekers benaderd. De start van SV BFL wordt gehouden in de evenementenzaal van de hogeschool.

Ontwikkelen
“De studievereniging staat voor ontwikkeling naast je studie en wij willen de studenten de mogelijkheid bieden om in een groot netwerk van bedrijven en andere studenten te komen. Dit is voordelig voor studenten omdat zij dan eerder contacten hebben voor bijvoorbeeld een (afstudeer)stage of een opdracht die in de praktijk uitgevoerd moet worden. SV BFL is een studievereniging met de focus op persoonlijke ontwikkeling.”, legt verenigingssecretaris Chris van Diepen uit.

Studenten die deelnemen aan een studie die binnen het Domein Business Finance & Law valt kunnen lid worden. Het kersverse bestuur heeft inmiddels bijna 100 leden geworven en heeft het doel om op 200 leden uit te komen. Deze leden krijgen allemaal exclusief toegang tot de activiteiten van SV BFL en de community. De activiteiten bestaan onder andere uit masterclasses, gastsprekersdagen, netwerkborrels en bedrijfsbezoeken.

Wil je je direct aanmelden voor de studievereniging? Ga dan naar: www.sv-bfl.nl/inschrijven.
Meer informatie over SV BFL is te vinden via: www.sv-bfl.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.