Haarlem,
01
juli
2020
|
10:06
Europe/Amsterdam

Nieuwe tool: Chat With A Student

krystal1

Om beter binding te krijgen met onze internationale degree-seekers hebben we met Chat With A Student een nieuwe functionaliteit gelanceerd op inholland.com. De tool is de opvolger van ‘Ask A Student’ en onderdeel van onze werving en ‘peer-to-peer-communicatie’. Via de chatfunctie kunnen internationale potentiële studenten direct hun vragen stellen aan onze huidige internationale studenten.

Wat houdt Chat With A Student in?
Uit recent onderzoek is gebleken dat potentiële studenten, de zogenaamde ‘potentials’, erg veel waarde hechten aan persoonlijke interactie tijdens de oriëntatiefase. Mede door de coronacrisis hebben aankomende internationale studenten meer behoefte aan digitale interactie. Chat With A Student geeft invulling aan deze behoefte en kan bovendien helpen om (vroegtijdige) uitval te voorkomen.

De instant-messaging app is geïntegreerd op inholland.com en in werking te vergelijken met WhatsApp. De aankomende studenten kunnen Chat With A Student zo gebruiken als vraagbaak. Dan gaat het vaak om vragen van sociale aard. Zoals: hoe zijn de leraren, wat zijn de reistijden van en naar school en hoe makkelijk is het om Nederlandse vrienden te maken?

Krystal Wu (eerstejaars Tourism Management) is een van de student-ambassadeurs die vragen zal beantwoorden. “Als internationale student weet ik hoeveel vragen er door je hoofd spoken als je in een ander land gaat studeren en een hogeschool moet kiezen, in dit geval hier in Nederland. Ik help nieuwe studenten graag en zal mijn best doen hun vragen te beantwoorden.”

Hoe werkt het? 
Op www.inholland.com en de opleidingspagina's van de internationale opleidingen staat een venster waar potentials direct vragen kunnen stellen aan Krystal en andere student-ambassadeurs van Inholland. Onze ambassadeurs, aangedragen door de betreffende opleidingen, krijgen via hun telefoon de nieuwe vragen binnen en kunnen ook direct reageren. De toekomstige studenten kunnen een account aanmaken, waarna ze een internationale opleiding kiezen en met de ‘bijbehorende’ studentambassadeur kunnen chatten. Zie hier een voorbeeld.

Blog content
Naast de chatfunctie is er de mogelijkheid voor studentambassadeurs om blogs te schrijven, te publiceren op de desbetreffende opleidingspagina’s. Deze mogelijkheid wordt eerst nader uitgewerkt.

Op het moment is er gekozen om Chat With A Student voor een jaar toe te passen op de zes internationale opleidingen. Daarna wordt gekeken of een bredere uitrol wenselijk is.

Heb je vragen over de nieuwe functionaliteit Chat With A Student? Neem gerust contact op met projectleider Milou Pol via milou.pol@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.