Den Haag,
23
juni
2021
|
08:49
Europe/Amsterdam

NSE 2021: Inholland-studenten tevreden over hun opleiding

Diemen_Facility_Management_MK_001

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021 zijn vanochtend bekend geworden. Daaruit blijkt dat onze studenten tevreden zijn. Zij gaven ons gemiddeld een score van 3,5 uit 5 gaven bij de vraag ‘hoe tevreden ben jij met je opleiding in het algemeen?' “Het afgelopen jaar heeft corona een impact gehad op het onderwijs, die niet iedereen positief heeft ervaren. Met dat in ons achterhoofd zijn we blij met deze resultaten,” zegt Bart Combee hierover, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland.

Overzicht Algemene tevredenheid 2021 per domein, per opleiding, bron: NSE 2021
Meer informatie kun je vinden op het Informatieportaal NSE

Studenten voelen zich thuis
Ondanks de coronacrisis zijn onze studenten volgens de NSE 2021 positief over de sfeer (3,9) en voelen zich thuis (3,8) bij Inholland. “Wij zien dat als een teken dat studenten de extra inspanningen van onze docenten en andere collega's in coronatijd hebben opgemerkt. Ik ben bovendien trots op hoe vindingrijk en oplossingsgericht onze studenten zijn omgegaan met alle extra uitdagingen in dit bijzondere coronajaar,” aldus Bart Combee.

Verder geven studenten aan zich veilig te voelen om zichzelf te zijn bij onze hogeschool (4,1). Ook ervaren zij het niveau en de inhoud van hun opleiding als goed (3,7). En geven studenten over de docenten aan dat ze veel kennis hebben over de beroepspraktijk (3,9) en de inhoud van het vak (3,9) dat ze geven.

Aandachtspunten
“We zien ook aandachtspunten,” geeft Combee aan. “Bijvoorbeeld de informatievoorziening (3,2). Studenten geven aan dat ze het missen om even bij de docent binnen te lopen met een vraag. 
Uit de resultaten van de NSE blijkt verder dat onze terechte prioriteiten zijn om het onderwijs contextrijker (2,9) te maken en de mogelijkheden voor studenten om hun eigen leerpad samen te stellen (3,0)."

Combee: “Door corona was het een compleet ander jaar dan normaal. Persoonlijk en dichtbij is onze kracht, en dat willen we zo houden. We gebruiken de NSE-uitkomsten en de lessen die we het afgelopen jaar geleerd hebben om ons onderwijs te versterken. En uiteraard bedanken we alle studenten voor hun input en feedback.”

De Nationale Studenten Enquête 2021 is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs. In totaal vulden 330.000 hbo- en wo- studenten de enquête in.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.