Den Haag,
02
oktober
2018
|
08:30
Europe/Amsterdam

NSE-resultaten vormen basis Keuzegids HBO 2019 en Beste Studies Elsevier

NSE2018

Deze week verschijnen de Keuzegids HBO 2019 en de nieuwe special Beste Studies van Elsevier. Beide uitgaves baseren hun conclusies voor een belangrijk deel op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête die in juni bekend werden gemaakt. Uit de NSE bleek dat de waardering van studenten voor een opleiding bij Inholland voor het vierde jaar op rij was gestegen. Opvallend was dat Inholland als enige brede hogeschool in de Randstad een stijging liet zien, terwijl de landelijke trend dalend was. 

Elke naam heeft een gezicht
Studenten van Inholland gaven in de NSE aan vooral de persoonlijke aanpak en de manier te waarderen waarop zij betrokken worden bij hun opleiding. Esmée Hendriks studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Haarlem: “Mijn docenten zijn betrokken. Ze weten wie elke student is; elke naam heeft een gezicht. Als ik aan een docent vertel dat ik het spannend vind om iets in te leveren, dan komt hij er ook echt op terug. Dat motiveert mij om door te gaan.” Roel Homan, student AD Crossmediale Communicatie in Diemen, vult aan: “Docenten dagen ons uit maar kijken bij problemen ook samen met ons naar een oplossing. Die betrokkenheid is fijn.”

Ook Melissa Kortekaas, student Sociaal Juridische Dienstverlening aan Inholland Den Haag, is te spreken over de manier waarop zij bij haar opleiding wordt betrokken. “Na ieder blok organiseert onze opleiding een bijeenkomst met een klassenvertegenwoordiger, een docent en een opleidingscoördinator. Wat ging er goed dat blok? Wat kon er beter? Hoe was het rooster? Dat vinden wij als studenten heel prettig. We voelen ons serieus genomen.”

‘Studenten niet leiden, maar begeleiden’
“In alles wat ik doe vind ik het erg belangrijk studenten niet te leiden, maar te begeleiden”, verduidelijkt Marco Bijsterbosch. De Diemense docent Tourism Management werd eerder gekozen als Inholland-docent van het jaar 2018. Dit onder andere vanwege zijn passie voor het docentschap, zijn durf om te experimenteren en zijn verbondenheid met werkveld en studenten en collega-docenten. “Ik ben altijd met studenten in gesprek over hun motivatie en hoe studenten het beste dingen kunnen aanpakken. Ik geef ze mee vooral iets te kiezen waar ze gemotiveerd van raken, waar ze passie voor hebben, zodat ze leren hun hart te volgen.”

‘We zijn goed bezig’
“De waardering van studenten is in de NSE voor het vierde jaar op rij gestegen. De uitslag bevestigt dan ook dat we goed bezig zijn”, zegt collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie. “Niet alleen zijn er mooie resultaten geboekt door studenten, docenten en onderzoekers; onze studenten zijn ook erg tevreden met hóe we dat doen. Ik ben dan ook trots op waar we met Inholland staan en benieuwd hoe we dit terug zien in de Keuzegids HBO en Elsevier.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.