Rotterdam,
26
januari
2023
|
14:47
Europe/Amsterdam

Ondersteuner van het jaar Patricia Bax kijkt terug op haar verkiezing

‘De award is een mooie erkenning voor mijn inzet’

Foto Patricia Bax

“Dat ik zou winnen, zag ik écht niet aankomen”, zegt Patricia Bax terugkijkend op het moment dat ze werd uitgeroepen tot Ondersteuner van 2023. Dat gebeurde op de Inholland-nieuwjaarsbijeenkomst in Den Haag, waar ze de bijbehorende Wij Inholland award ontving. Wat volgde was een hectische periode met aandacht en interviews. Volgens de kersverse award-winnaar waren haar medekandidaten zo goed, dat ze bijna zeker wist dat één van hen zou winnen. “Ellen Mittelmeijer en Ragna Woodall zijn allebei enorm ervaren. Zelf werk ik pas sinds twee jaar bij Inholland als algemene teamondersteuner bij HBO-Rechten in Rotterdam.” 

Veel vertrouwen 
Maar blij is ze zeker. “De award is een mooie erkenning voor mijn inzet. Collega’s die me hebben voorgedragen waarderen mijn betrokkenheid en energieke inzet.” In die lovende woorden kan Patricia zich vinden; ze zet, naar eigen zeggen, immers vaak nét even dat stapje extra. “Ik kijk altijd naar kansen om mijn werk zo waardevol mogelijk te maken en geef op die manier extra inhoud aan mijn eigen baan. Ik durf steeds makkelijker naast de vaste taken andere klussen op te pakken. Dat lukt omdat ik veel vrijheid en vertrouwen krijg van het managementteam.” 

Duizendpoot 
Patricia is een echte duizendpoot en van alle markten thuis. “Ik heb mijn oren en ogen wijd open en weet aardig goed wat er speelt binnen de opleiding, zowel op managementniveau als onder docenten en studenten. Ik wil mijn collega’s, management en docenten, het gevoel geven dat ze op me kunnen bouwen. Samen vormen een sterk team waarbinnen we gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Zo ben ik handig met het organiseren van evenementen, maar kan mijn collega een veel betere uitnodiging schrijven.” Dat organiseren Patricia in het bloed zit, bleek ook bij het inrichten van de ‘Belevingsmarkt’ waar nieuwe studenten in een dag ervaren hoe een vierjarige studie eruitziet. 

Foto uitreiking Patricia Bax (midden)

Allround blik 
Haar ‘allround blik’ is goud waard. Toen onlangs de projectgroep ‘Onboarding docenten’ werd opgezet stak Patricia meteen haar hand op om mee te denken. “Ik ben natuurlijk geen docent, maar wil hen wel graag helpen bij het landen binnen onze organisatie. Daar heb ik genoeg ideeën over. Zo is het heel belangrijk dat nieuwe docenten zich vanaf het begin welkom voelen. Dat ze niet alles zelf hoeven te ontdekken en in een warm bad terecht komen. Daar hoort het op tijd geven van concrete informatie bij en ook het snel koppelen van de nieuwe docent aan een vaste buddy.” 

Bijleren 
Patricia voelt zich in haar functie helemaal op haar plek, maar wil blijven groeien. “Zo trap ik nog wel eens een de bekende valkuil van ‘te veel zelf willen doen’. Maar soms is het verdelen en delegeren van taken veel sterker. Dan spaar ik mezelf en geef ik een ander ruimte. Ik heb al een training op het oog om dat te leren.” 

Prijzengeld 
Met een deel van het prijzengeld wil Patricia haar thuiswerkplek verbeteren, maar ze zal er niet minder om naar school te komen. “Ik vind het belangrijk dat ik studenten en mijn collega’s live zie. Dan is de drempel om me aan te spreken voor hulp of advies het laagst. Dat geldt zeker ook voor nieuwe studenten, die vaak nog zoekend zijn. Voor hen ben ik het eerste aanpreekpunt. De deur van mijn werkruimte staat vrijwel altijd open. Letterlijk en figuurlijk. Maar… als ik thuis werk, ben ik ook goed bereikbaar.” 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.