Haarlem,
11
juni
2020
|
16:39
Europe/Amsterdam

Ondersteuning op maat bij digitaal onderwijs

Nieuw: speciaal samengestelde webinars voor teams en opleidingen

Webinars in teams

De overgang van een beetje online naar bijna álles online ging natuurlijk razendsnel. Met onder meer webinars, infographics en advies heeft de projectgroep Online Onderwijsondersteuning docenten en andere collega’s waar mogelijk ondersteund. Om opleidingen fris en digitaal aan het nieuwe jaar te laten beginnen, zetten zij een extra stap in de dienstverlening: met webinars op maat voor teams en opleidingen.

Ondersteuning op maat
Het nieuwe schooljaar begint nog steeds met beperkt onderwijs op locatie. Tot nu lag de focus voor een groot deel op individuele hulpvragen bij de overgang naar digitaal onderwijs. Jacqueline Frederick-Bouts, HRD-adviseur docentprofessionalisering: “De start van het nieuwe jaar is een goed moment om de 'bouwstenen’ die we nu hebben gemaakt, gecombineerd in een pakket op maat aan opleidingen aan te bieden.”

Vraag opleiding staat centraal
“De vraag van een opleiding staat daarbij centraal: wat hebben zij nodig om het onderwijs zo goed mogelijk, in de hele breedte digitaal aan te bieden? Dat kan bijvoorbeeld in een aantal webinars die we speciaal voor de opleiding samenstellen, op een studiedag of in een andere vorm. Voordeel is dat we alle disciplines in huis hebben, zowel ICT als didactiek en pedagogiek. Zodat niet alleen de techniek werkt, maar dat we góed online onderwijs bieden, waarbij we studenten ook boeien en binden.”

Studiedag SW Noord: van elkaar leren
Mai Groenevelt, beleidsadviseur Social Work en onderzoeker onderzoekslijn Jeugd en Samenleving: “Voor cluster Noord hebben we op 30 juni een studiedag. Centraal staat: welke ondersteuningsbehoeften hebben docenten? Aan de hand van wat docenten hebben aangegeven, hebben we Jacqueline gevraagd ons daarbij te helpen. Er staan nu een aantal technische webinars op het programma, over alle mogelijkheden om online les te geven. Maar ook een aantal didactische. Bijvoorbeeld over activerend leren, en ‘persoonlijk en dichtbij’: hoe geef je dat vorm in je lessen met studenten? Ook is er ‘klein didactisch overleg’. Hier krijgen deelnemers in groepjes van 4 gerichte vragen waar ze mee aan de slag gaan. Zo hopen we deze dag veel te leren, van en met elkaar. Want uiteindelijk gaat het om uitwisseling: je hoeft het net alleen te doen, we hebben elkaar.”

Digitale ondersteuning voor jouw opleiding? Neem meteen contact op!
Wil je weten wat voor jullie de mogelijkheden zijn? Stuur dan een mailtje naar Jacqueline Frederick-Bouts. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken. 

Kalender Didactiek & Technologie

Zie de IRIS-evenementenkalender voor meer informatie, tijdstip en toegangslink 
Moodle-vragenuurtjeWekelijks tot de zomervakantie, dagelijks in de week van 24 augustus, Marcel van Baaren
Gradework vragenuurtjeMaandag 15 juni en 22 juni
Examencommissie vragenuurtje: toepassing OERMaandag t/m 13 juli
Online webinar: 'Interactie stimuleren online onderwijs'

Woensdag 17 juni, Estella Griffioen of Hans Rader

Online webinar: 'Blended Learning Wave'Maandag 27 juni, door Jeroen Bottema en Hans Rader

Online Onderwijsdag: diverse webinars rond online onderwijs in het nieuwe schooljaar

Donderdag 27 augustus

Online Moodledag: diverse webinars over Moodle en didactiek

Maandag 5 oktober,

     

Bekijk ook ons materiaal Didactiek & Tools op Ondersteuning Online Onderwijs.