Rotterdam/Den Haag/Amsterdam,
01
november
2018
|
14:19
Europe/Amsterdam

Onderwijsman Eric Westhoek verruilt Inholland voor iPabo

Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest voor Hogeschool Inholland en haar rechtsvoorgangers neemt ‘onderwijsman’ Eric Westhoek afscheid van de hogeschool om per 1 januari 2019 aan de slag te gaan als bestuurder van Hogeschool iPabo. Momenteel is Eric directeur van het Domein Business, Finance & Law en vestigingsdirecteur van Inholland Rotterdam.

Eric is in 1990 begonnen als docent geschiedenis aan de Pabo van de Ichthus Hogeschool, een van de rechtsvoorgangers van Inholland. Van docent werd hij manager en later programmadirecteur van de Pabo. In 2005 begon hij als directeur van de School of Social Work en in 2010 maakte hij de overstap naar het economische en juridische domein.

‘Hoe zou het zijn om ooit weer op een pabo te werken?’
“Als gepassioneerd onderwijsman heb ik het tot op de dag van vandaag heel erg naar mijn zin bij Inholland. Ik heb er een mooie tijd gehad.”, zegt Eric in een reactie. “Maar er bleef één ding knagen: hoe zou het zijn om ooit weer op een pabo te werken? En hoe zou het zijn om samen met collega’s te werken aan een inspirerende pabo leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers? Die vragen kan ik nu beantwoorden bij de Ipabo. Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb.”

"Eric heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Inholland in de vele jaren dat hij voor ons werkzaam was,” reageert Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz op zijn vertrek. “Wij waarderen hem als een sterke, betrouwbare collega, met een warm hart voor onderwijs en ontwikkeling. We gaan hem missen, maar wensen hem vooral veel succes toe bij deze schitterende uitdaging."

Over Hogeschool iPabo
Hogeschool iPabo is een interreligieuze, mono-sectorale hogeschool met twee locaties: Amsterdam en Alkmaar. De hogeschool verzorgt opleidingen en nascholing voor leraren en leidinggevenden in het primair onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van basisonderwijs.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.