Haarlem,
17
januari
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Onderzoek in het kort: o.a. durf creatief af te studeren en sport op maat

Lector van den Berg enthousiast over tool LawSpeak die toegankelijkheid van het recht vergroot; lector Frans van der Reep (Digital World) keynote speaker op congres DigitalWorld en student sportkunde Max Verschoor zet zich in voor sport op maat: onderwerpen in dit korte overzicht van onderzoeksnieuws.

Lector van den Berg: Innovatieve tool LawSpeak is dubbel interessant
‘Creatiever omgaan met afstuderen. Dat zou ik graag heel graag willen zien.’ Zo leidde lector Ineke van den Berg (Toegankelijkheid van het Recht) de lunchbijeenkomst van 21 november jl. in. Op de lunchbijeenkomst presenteerden Pim Oremans (21) en Tim Teunissen (23) hun tool LawSpeak (foto: DeBrauw). Pim en Tim waren uitgenodigd door lector van den Berg omdat zij een mooi voorbeeld zijn van ‘alternatief en creatief omgaan met afstuderen’, iets wat volgens haar ook bij Inholland steeds vaker mag gebeuren. Lees meer...

Frans van der Reep keynote speaker
Onlangs vond bij Inholland Diemen het congres DEUG2017 plaats, bedoeld voor gebruikers van het programma PeopleSoft. Deze toepassing wordt gebruikt om processen te automatiseren, bijvoorbeeld om studenten te volgen, het bindend studieadvies te registeren en te versturen, of restitutie van het collegegeld uit te voeren. Keynote spreker was lector Frans van der Reep (Digital World), die met de ruim 100 bezoekers zijn gedachten deelde over de impact van nieuwe technologieën op ons dagelijkse leven. Een aantal medewerkers van Inholland (vanuit functioneel/technisch beheer en administratie) vertelden in diverse sessies over hun ervaringen met toepassingen zoals Studenten SelfService met andere gebruikers.   

Oud-student Sportkunde zet zich in voor Ready to sport
Ruim een half jaar kon Max Verschoor (25) niet doen wat hij altijd zo graag deed: sporten en bewegen. Het inspireerde hem jaren later om zich in te zetten voor Ready to sport. Max Verschoor raakte op zijn vijftiende geblesseerd. Tijdens het herstellen realiseerde Max zich hoe fijn en belangrijk het is om te sporten. Het inspireerde hem om in het vierde jaar van zijn studie Sportkunde aan het Inholland de richting ‘aangepast sporten’ te kiezen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.