Haarlem,
12
maart
2021
|
08:20
Europe/Amsterdam

Online actualiteitencollege: De JIM-mindset

Dinsdag 23 maart 2021 van 13.00 - 14.00 uur via MS Teams

In de ontwikkeling van kinderen en jongeren hebben, naast ouders en leeftijdsgenoten, natuurlijke mentoren een cruciale invloed. Dit zijn de familieleden, buurtgenoten, sportcoaches en docenten die er als vanzelfsprekend zijn voor de jeugdige en op cruciale momenten het verschil maken. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een methodische en wetenschappelijk getoetste aanpak om jongeren te ondersteunen in het vinden, vragen en onderhouden van contact met deze natuurlijke mentoren. De jongere kiest iemand uit zijn eigen netwerk die meedenkt over de problemen waar hij of zij voor staat. Wat betekent dit voor de positie van de professional? 

Op dinsdag 23 maart neemt Els Bijman, trainer en procesbegeleider die voor JIM gaat, je in een interactieve bijeenkomst mee in de JIM-mindset. Daarnaast vertelt Saad, een jongere en tevens ervaringsdeskundige, over zijn ervaring in de jeugdhulpverlening en hoe het was toen hij zijn eigen JIM mocht aanwijzen. Kijk alvast voor meer informatie op www.jimwerkt.nl.

Programma

  • 12.50 – 13.00: Inloop in MS Teams 
  • 13.00 – 14.00: Els Bijman en ervaringsdeskundige Saad over de JIM-aanpak

Meer informatie en aanmelden
Het actualiteitencollege vindt dinsdag 23 maart van 12.00 tot 13.00 uur plaats via MS Teams. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van het kennisplatform Sociaal Domein. Je kunt je aanmelden via deze link of via onze website Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland, waar je ook meer informatie vindt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Je kunt je tot uiterlijk 23 maart aanmelden. De link voor deelname ontvang je een dag van te voren.

Samenwerken professionals met het netwerk en de jeugdigen
De Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Holland onderzoekt hoe professionals meer en beter kunnen samenwerken met het informele netwerk rondom jeugdigen met een ondersteuningsbehoefte. In een reeks van vijf actualiteitencolleges gaan we in gesprek over dit thema vanuit verschillende invalshoeken.
 Dit actualiteitencollege is de eerste in een reeks van vijf en wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van ZonMw. Organisator is het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.