Rotterdam,
17
februari
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Online masterclass 10 maart: Preventive Law is een beweging

Nienke-Slump-adviseur-Zeeuws-Vrouwen-Platform-foto-Omroep-Zeeland

Preventive Law is een innovatieve beweging in het recht. Op 10 maart (van 16.00 tot 17.00 uur) is er een masterclass over dit onderwerp waarbij studenten en professionals in gesprek gaan met Nienke Slump, directeur van de stichting Samen Recht Vinden en  Eric van de Luijtgaarden, lector en bijzonder hoogleraar preventive law bij Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht.  Deze online masterclass is primair interessant voor docenten, studenten en alumni van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten, maar natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden! Meld je aan!

Stichting Samen Recht Vinden Zeeland is er voor Zeeuwen die problemen hebben met Zeeuwse instanties. Er samen uit komen staat voorop, maar dan wel zonder tussenkomst van advocaten of rechters. De mens staat centraal. Door de kern van het probleem helder te krijgen kan een passende oplossing worden gevonden voor alle betrokken partijen.    

Pionieren in het werkveld
Nienke Slump (zie foto boven) is een pionier in het werkveld en heeft op de ontwikkelingen ingespeeld met haar stichting Samen Recht Vinden Zeeland. Onbereikbaarheid van instanties en hulpverleners is vaak een probleem, volgens haar. Met de ‘SRV-wagen’ rijden juridisch specialisten door de provincie waardoor dit verleden tijd is. De SRV-wagen is laagdrempelig en effectief. Langdurige en zenuwslopende procedures worden voorkomen en het Recht wordt toegankelijk.  In deze video vertelt Nienke over Preventive Law in de praktijk. 

Eric van de Luijtgaarden

Het recht is een compagnon
"Het recht is er vóór de mensen en niet andersom", aldus Eric van de Luijtgaarden, lector en bijzonder hoogleraar Preventive Law aan Hogeschool Zuyd en Maastricht University. Hij noemt Preventive Law een beweging. Eric bedoelt hiermee dat het recht een compagnon is voor burgers om hun leven of bedrijf zo goed mogelijk in te richten. Toegang tot het recht, daar gaat het om. 

Eric van de Luijtgaarden doet al jarenlang onderzoek naar het thema en deelt in deze masterclass zijn bevindingen. Eric stelt deze vraag centraal: Hoe kunnen juristen hun kennis maximaal inzetten om juridisering, rechtszaken en verdere problemen die ons rechtssysteem met zich meebrengen voor burgers te keren?  In de video vertelt Eric waarom je erbij moet zijn:

download
Eric van de Luijtgaarden

Waarom besteedt Inholland hier aandacht aan? 
Innovatie is binnen alle werkvelden een ‘hot topic’ en staat bij Inholland hoog in het vaandel. Zo ook in de wereld van het Recht en ons onderwijs. Preventive Law is een belangrijke innovatieve ontwikkeling die nooit stil staat. In de masterclass komen praktijk en onderzoek samen. 

Praktisch en aanmelden
Nienke en Eric willen graag weten of, en hoe dit onderwerp jullie bezighoudt in je dagelijkse werkzaamheden. Laat je vraag achter op het aanmeldformulier.  

Meld je aan en tot de 10e!

Voor vragen neem contact op met Dominique Meertens.

P.S.: Wil je alvast kennismaken met Eric? Lees het interview met hem op advocatie.nl.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Lieke Wissink
17
February
2022
Ben er graag bij! Hoelaat is het? Dan weet ik of het past in mijn agenda. Dank!
Daan Stet
17
February
2022
Van 16.00 tot 17.00 uur