Den Haag,
21
januari
2020
|
11:16
Europe/Amsterdam

Online omgeving Inholland weer volledig in de lucht

Studeren pc

Na een tijdelijke preventieve sluiting van de online omgeving, hebben studenten en medewerkers van Inholland van buitenaf weer volledige toegang tot hun bestanden en applicaties. De online omgeving was dichtgezet in verband met een beveiligingslek in de software van Citrix, waar Inholland gebruik van maakt. In de gebouwen waren alle ICT-toepassingen gewoon bereikbaar.

De maatregel was preventief. Er is geen indicatie dat hackers in de systemen zijn binnengedrongen. “Op advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) hebben we onze online omgeving offline gehaald, aldus Inholland-collegevoorzitter Jet de Ranitz over de maatregel. “Ik begrijp dat dit een ingrijpende maatregel is, maar veiligheid staat voorop en we hebben de plicht de gegevens van onze studenten en medewerkers te beschermen.”.

Inleverdata opdrachten en tentamens
Het College van Bestuur heeft besloten de inleverdeadline van opdrachten te verschuiven en alle tentamens van maandag 20 januari te cancellen. Voor de tentamens van dinsdag 21 januari krijgen studenten een extra herkansing.

Toegang volledig hersteld
De software heeft een update gehad. Iedereen heeft nu – zowel binnen én buiten de Inholland-gebouwen – weer overal toegang tot alle gegevens en documenten. Jet de Ranitz: “Gelukkig werkt alles weer als vanouds. We realiseren ons dat studenten en collega’s hier mogelijk hinder van hebben ondervonden. We bedanken hen voor hun begrip de afgelopen dagen.”

Nog vragen? Ga naar update.inholland.nl