Haarlem,
28
mei
2020
|
23:25
Europe/Amsterdam

Online onderwijs: met MS Teams kun je meer dan je denkt!

MS Teams

Online samenwerken, even iemand chatten: MS Teams is bij bijna iedereen de dagelijkse werkroutine binnengeslopen. Maar MS Teams kan heel veel meer dan dát. In onze nieuwe infographic zie je hoe je MS Teams slim inzet bij onderwijs dat om synchrone communicatie vraagt. Zo haal je alles eruit wat erin zit. 

Klik op de afbeelding om de infographic te openen:

Alle mogelijkheden per thema verzameld
De infographic legt per thema de belangrijkste functionaliteiten uit. Bijvoorbeeld online lesgeven, hoe je studenten kunt uitnodigen en hoe je de lessen opneemt. Maar ook hoe je de whiteboard inzet om je onderwijs activerender te maken. Bovendien zie je alle mogelijkheden om met je studenten te communiceren. Bijvoorbeeld hoe je teams en kanalen aanmaakt, tijdens de les studenten in groepjes uiteen kunt laten gaan, en nog veel meer. Achter elke mogelijkheid vind je een handige instructievideo waarin het stap voor stap wordt uitgelegd. 

En heb je na de uitleg nog een vraag? Dan kun je die altijd stellen op het platform platform Online Onderwijs Ondersteuning.

Helder overzicht van alle mogelijkheden 
Jacqueline Frederick-Bouts, HRD-adviseur docentprofessionalisering: “Deze infografic is een mooi overzichtelijk geheel met praktische handvatten. Je start hiermee snel online, maar bekijk het vooral ook om je repertoire uit te breiden. Zo is het gebruik van whiteboard echt heel handig."

Stap-voor-stap uitleg
Alaine van Eijnatten-Groen, docent echografie MBRT/MIRO: “De infographics geven je in één oogopslag de mogelijkheden van Teams weer. Heel handig om snel wegwijs te raken in deze drukke tijden. Zo vroeg een collega hoe je een break-out organiseert; dat vind je hier meteen terug. De instructiefilmpjes zijn kort en het onderwerp wordt stap-voor-stap uitgelegd. Wat mij betreft mag de infographic met nog meer mogelijkheden van MS Teams uitgebreid worden.”

“Voor nieuwe en externe docenten zijn de infographics ideaal wanneer zij in het nieuwe schooljaar gaan beginnen. Zij kunnen zo gemakkelijk hun weg vinden in het online lesgeven. En dat hoeft niet in één keer: stukje voor stukje ontdek je met de infographics steeds nieuwe mogelijkheden. Ook de webinars vind ik een heel fijne manier om op de hoogte te blijven van wat er allemaal kan op het gebied van online onderwijs.”

Ook altijd op de hoogte? Volg de webinars!
Om je te helpen online onderwijs zo goed mogelijk in te richten, organiseren we regelmatig live webinars. Een expert geeft uitleg over een onderwerp, waarbij je tijdens de sessie vragen kunt stellen. Bijvoorbeeld over Moodle, Zoom, Teams, Stream en toetsen op afstand. Bekijk direct het overzicht van de webinars en trainingen.

Online onderwijsondersteuning voor collega's

Bekijk nu de ondersteuningsomgeving voor online onderwijs. Je vindt hier informatie over hoe je online kunt lesgeven, communiceren en samenwerken.