25
september
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Ontdek de voordelen van de Salderingsregeling voor woon-werkverkeer bij Inholland

Saldering fiets

Ben jij iemand die met eigen vervoer naar je werk reist? Dan hebben we goed nieuws voor je! Bij Hogeschool Inholland kun je profiteren van de Salderingsregeling. Dit betekent dat je een deel van de kosten voor je woon-werkverkeer kunt verrekenen met je eindejaarsuitkering. Zo houd je meer geld over in je eigen portemonnee. 

Wat is de Salderingsregeling? 
Als je eigen vervoer gebruikt voor je reis van en naar je vaste werklocatie, kun je deze regeling toepassen. De kosten van de reizen die niet of maar gedeeltelijk worden vergoed, worden aangevuld tot €0,21 en verrekend met je eindejaarsuitkering in december. Dat is mooi meegenomen, want dit zorgt ervoor dat je minder belasting betaalt over je eindejaarsuitkering en je netto meer overhoudt. 

Voor wie is de regeling? 
Je kunt meedoen aan de Salderingsregeling als je in het afgelopen jaar woon-werkverkeer met eigen vervoer hebt geregistreerd in HR2day via het proces Registratie woon-werkverkeer. Dit kan tegen een tarief van €0,10 per kilometer of zonder vergoeding als je binnen 10 kilometer van je werk woont. Let op, als je al een vergoeding van €0,21 per kilometer ontvangt via andere regelingen, geldt de Salderingsregeling niet voor jou. 

Het mooie van de Salderingsregeling is dat het niet alleen geldt voor autogebruikers. Dus, of je nu met de auto, de fiets, lopend of met een ander persoonlijk voertuig naar je werk reist, je kunt van deze regeling profiteren. 

Hoe doe je mee? 
De eerste stap is om naar HR2day, ons personeelssysteem, te gaan, waar je kunt controleren of de Salderingsregeling voor jou is ingeschakeld of uitgeschakeld. We hebben de stappen hiervoor op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we een handige salderingsrekentool beschikbaar gesteld waarmee je snel en eenvoudig het bedrag kunt berekenen dat je kunt verwachten op basis van de Salderingsregeling. 

Je dient de aanvraag voor deelname eenmalig in. In de volgende jaren wordt de salderingsregeling automatisch toegepast. 

En vergeet niet... 
Hou er wel rekening mee dat deelname gevolgen kan hebben voor je fiscale situatie. Het kan invloed hebben op je belastingen, pensioen en zelfs toeslagen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je besluit mee te doen. 

Dus, ben jij iemand die met eigen vervoer naar Inholland komt? Dan is de Salderingsregeling misschien iets voor jou! Controleer snel of je in aanmerking komt en meld je aan via HR2day. Zo benut je je eindejaarsuitkering optimaal! 

Meer informatie vind je op Weten & Regelen.