Amstelveen/Amsterdam/Delft,
21
mei
2019
|
08:53
Europe/Amsterdam

Ontdek foodinnovaties tijdens het Fica Summer Event 2019

stock-photo-assortment-of-fresh-fruits-and-vegetables-468372527.jpg

De verlenging van houdbaarheid van plantaardige kaas, het benutten van reststromen van bedrijven en nieuwe technieken om mensen met kauw- en slikproblemen te voorzien van een aantrekkelijke maaltijd. Maak kennis met deze en andere food-innovaties tijdens het FICA Summer Event 2019 op dinsdag 18 juni in Amstelveen.

Zoals ieder jaar presenteren studenten van de opleiding Food Commerce & Technology (Inholland Delft én Amsterdam) de resultaten van hun praktijkonderzoeken. Over verschillende onderwerpen voor verschillende opdrachtgevers:

Een voorproef van de presentaties:

  • 3D food printing om mensen met kauw- en slikproblemen te voorzien van een aantrekkelijke maaltijd.
  • Oplossingen vinden voor de problemen bij productie van plantaardige zuivelproducten.
  • Welke verpakkingen de houdbaarheid van plantaardige kaas verlengen.
  • Benutten van reststromen van verschillende bedrijven.
  • De houdbaarheid verlengen van ambachtelijke koek.

Meer weten?
Ga naar de website van FICA voor alle onderwerpen. Wellicht zit er een onderwerp tussen dat interessant is voor je organisatie. Of misschien ben jij een potentiële opdrachtgever en wil je kennismaken met FICA. Je bent van harte welkom! Het FICA Summer Event 2019 vindt plaats op dinsdag 18 juni van 13.30 uur tot 18.00 uur in Cultuurcentrum Griffioen te Amstelveen.

Aanmelden?
Stuur een e-mail met je voor- en achternaam, organisatie & functie (indien van toepassing) naar iris.wies@inholland.nl.

Over FICA
De Food Innovation Community Amsterdam (FICA) verbindt onderwijs, overheid en bedrijven uit de voedingssector. Binnen FICA werken studenten, onderzoekers en ondernemers samen aan creatieve vraagstukken. De frisse blik van de student en onderzoeker prikkelt de organisatie om op een vernieuwende manier te denken.