Haarlem,
22
april
2021
|
07:57
Europe/Amsterdam

Ontmoet je studenten in gekoppelde lokalen

Nieuwe online onderwijsvoorzieningen op alle locaties

Vanaf 26 april mogen we weer meer onderwijs geven op onze locaties. We werken aan diverse mogelijkheden om fysiek les te geven. Nieuw is dat je als docent je lessen ook kunt geven in gekoppelde lokalen. Maak kennis met deze moderne wijze van lesgeven en laat je studenten elkaar weer ontmoeten, samenwerken en leren op een leuke en nieuwe manier. 

De gekoppelde lokalen bieden je als docent de mogelijkheid om weer écht verbinding te maken met je studenten. Op hun beurt kunnen zij elkaar weer ontmoeten, samenwerken, en ervaringen en kennis uitwisselen. Per lokaal is er ruimte voor zo’n zes studenten. Als docent kun je zelf langs de verschillende lokalen lopen om persoonlijk toelichting te geven of de samenwerking van studenten in groepen te begeleiden.  

Impressie via video 
Enthousiast geworden? Onderstaande video's laten je zien hoe je aan de slag kunt! 

  1. Indeling ruimte en techniek: Hoe zien de gekoppelde lokalen er eigenlijk uit? Je krijgt uitleg over de indeling en faciliteiten en hoe de techniek werkt. 

  2. Gebruik van de ruimtes en activerende didactiek: In deze video vertellen we je in welke situaties je gekoppelde klaslokalen kunt gebruiken, welke didactische afwegingen er zijn, en welke uitdagingen je kunt tegenkomen.

  3. Stappenplan: Een goede start maken? Bekijk deze video met tips en een handig praktisch stappenplan! 

Reserveren van gekoppelde lokalen 
Zie jij de gekoppelde lokalen als een fijne aanvulling op jouw lesgeven? Geef dit dan aan bij jouw opleidingsmanager. De aanvragen richting de roostermakers lopen via de opleidingsmanagers. Ga naar de pagina Voorzieningen op locatie op Online Onderwijsondersteuning om te zien welke gekoppelde lokalen jouw locatie biedt. 

Behoefte aan ondersteuning? 
Op alle locaties zijn de ISO-collega's bij het Servicepunt getraind in het ondersteunen van de voorzieningen. Wil jij bekijken hoe de gekoppelde lokalen eruitzien en wil je daarbij extra toelichting, neem dan contact op met het Servicepunt van jouw locatie.  

Gekoppelde lokalen en andere voorzieningen voor meer kwaliteit 
De gekoppelde lokalen behoren tot een pakket aan nieuwe voorzieningen die de afgelopen tijd zijn gerealiseerd om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Naast de ‘gekoppelde lokalen zijn er speciale ruimtes ingericht voor onderwijs op afstand en studio’s waarin we video's kunnen opnemen en streamen. Ook kunnen docenten bij de Servicepunten opnamesets lenen om hun eigen online onderwijs vorm te geven. Meer hierover weten? Lees het artikel Nieuwe online onderwijsvoorzieningen op alle locaties of ga naar Online Onderwijsondersteuning