20
april
2022
|
11:14
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Frank Picard

‘Bij Inholland werkt een grote groep mensen die vooruit wil. Echte doeners!’

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving?  Vandaag is het de beurt aan Frank Picard, collega bij onze ISO-afdeling in Rotterdam/Dordrecht.  

Frank Picard

Frank heeft een achtergrond in de IT waar hij vijftien jaar in werkzaam is geweest. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer geweest, heeft hij geruime tijd bij een andere hbo-instelling gewerkt en heeft hij voor zijn start bij Inholland ook nog kort voor een gemeentelijke organisatie gewerkt. “Maar als er iets op mijn lijf geschreven is, dan is dit het wel”, concludeert hij. “In het onderwijs kan ik écht een maatschappelijke bijdrage leveren. Werken met en voor studenten geeft mij enorm veel plezier!” 

“Als ISO-manager richt ik mij op drie belangrijke gebieden: veiligheid, facilitaire services en onderwijsservices”, vertelt Frank. Studenten en docenten kunnen bij zijn afdeling terecht met al hun vragen over bijvoorbeeld ICT, faciliteiten, roosters of waardepapieren zoals getuigschriften. “Daarnaast ben ik ook buiten de school actief betrokken bij projecten”, voegt hij toe. Frank werkt bijvoorbeeld regelmatig samen met gemeente Rotterdam. Op dit moment praat hij mee over thema’s als seksuele straatintimidatie, studentenhuisvesting en suïcidepreventie. “Deze gemeentelijke thema’s zijn namelijk ook relevant voor onze school.” 

Niet lullen maar poetsen! 
Frank is een Rotterdammer in hart en nieren. Hij herkent zich dan ook volledig in de ‘niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit' waar de stad bekend om staat. “Bij Inholland werkt een grote groep mensen die vooruit wil. Echte doeners!”, vertelt hij trots. Tegelijkertijd ervaart hij soms ook een bepaalde voorzichtigheid in de organisatie. Af en toe heeft Frank behoefte aan extra ondernemerschap. “Er is een verandering gaande, maar soms moet je veel loketten langs om iets geregeld te krijgen”, legt Frank uit. Als hij een idee heeft, steekt hij het liefst meteen zijn handen uit de mouwen. 

‘Kennis is van ons allemaal’ 
Wat Frank betreft is het, juist in een kennisorganisatie, belangrijk om jezelf altijd te blijven ontwikkelen. Als ISO-manager probeert hij daarom de schotten tussen teams en afdelingen te laten verdwijnen. “Waarom mag je niet over de schutting meekijken wat je buurman doet? Misschien kun je elkaar helpen of van elkaar leren: ‘Kennis is macht, kennis delen is kracht’. Daarom probeert Frank ook nauw samen te werken met andere afdelingen, zoals de afdeling Werving, Instroom en Relatiemanagement. “Kennis is van ons allemaal”, moedigt hij aan. 

Een duidelijke stip op de horizon 
Frank heeft voor zichzelf een duidelijke stip op de horizon. Het lijkt hem geweldig om in de toekomst directeur te worden van één van onze locaties. Hij is daarom bewust bezig met zijn eigen ontwikkeling. “Ik weet waar ik wil komen. En als je iets wil, dan krijg je daar bij Inholland ruimte voor”, vertelt hij. “Maar je er wel zélf goed over nadenken”. 

Tip van Frank voor (nieuwe) collega’s 
“Spreek je altijd uit, al is het moeilijk. Stel vragen, wees nieuwsgierig en onderzoek. Zoek respectvol naar drijfveren bij de ander en werk vragenderwijs toe naar oplossingen, want alleen ga je sneller, maar samen kom je écht verder.” 

Boilerplate

De tip van Frank voor (nieuwe) collega’s 
 “Spreek je altijd uit, al is het moeilijk. Stel vragen, wees nieuwsgierig en onderzoek. Zoek respectvol naar drijfveren bij de ander en werk vragenderwijs toe naar oplossingen, want alleen ga je sneller, maar samen kom je écht verder.” 

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ricardo Sinke
02
May
2022
Goed verwoord Frank! Als goede kennis en oud collega herken ik jou precies zoals beschreven. Succes.
Lucretia Goede
23
April
2022
Mooi artikel en goede tip Frank!