Haarlem,
20
juni
2022
|
09:08
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: Melle Has

'Er is veel ruimte om zelf kleur te geven aan je werk'

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Melle Has, collega bij onze stafafdeling CHR. 

Momenteel werkt Melle niet meer bij Hogeschool Inholland.

Melle is verantwoordelijk voor allerlei HR-gerelateerde zaken, zoals ziekteverzuim, salarisbetaling en de arbeidsvoorwaarden. Ondanks dat hij niet direct met studenten werkt, voelt hij wel degelijk dat hij bijdraagt aan het onderwijs. “Ik vind het mooi dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor het opleveren van een nieuwe groep mensen die de arbeidsmarkt opgaat”, vertelt hij.   

Zelf kleur geven aan je werk 
Melle vindt het belangrijk dat je bij Inholland jezelf mag zijn. “Er is veel ruimte om kleur te geven aan je werk. Je mag zelf invulling geven aan je werkzaamheden”, vertelt Melle. “We denken niet binnen de kaders van een functie. We gaan juist op zoek naar jouw kwaliteiten en waar jij energie van krijgt”.  

Jouw persoonlijke ontwikkelmogelijkheden zijn volgens Melle regelmatig onderwerp van gesprek. In de gesprekken die hij voert met zijn eigen teamleden, kijkt hij eigenlijk nooit naar iemands functieomschrijving. “Ik geef iemand de ruimte om te bewegen”. Zelf ervaart hij die ruimte ook. “Mijn baan is aan het veranderen. Ik probeer vaker leiding te geven op projecten, in plaats van inhoud te leveren”.  

Persoonlijk en dichtbij 
Persoonlijk en dichtbij is voor Melle een belangrijke waarde. “Bij HR proberen we dat gevoel over te dragen in alles wat we doen”, vertelt hij. “In al onze communicatie proberen we hier aandacht voor te hebben”. Ondanks dat Inholland een grote organisatie is, voelt dat voor Melle helemaal niet zo. “Collega’s weten elkaar goed te vinden. Ook als het niet goed gaat”, vertelt hij. “We durven elkaar te vragen hoe het echt gaat, niet alleen op het werk maar juist ook thuis”.  

We durven elkaar te vragen hoe het echt gaat, niet alleen op het werk maar juist ook thuis.

Het valt Melle op hoeveel bevlogen collega’s er bij Inholland rondlopen. “Mensen zijn ontzettend betrokken bij hun werk. Ik moet mensen vaker afremmen dan andersom”, vertelt hij. 

Durf elkaar aan te spreken 
“Voor mij betekent ontwikkelen met een open blik ook dat je zonder oordeel met elkaar omgaat”, vertelt Melle. Dat is volgens hem soms lastig. “Dat betekent namelijk dat je ook de moed moet hebben om iemand aan te spreken als dat niet gebeurt”, zegt hij. Melle legt uit dat collega’s dat soms spannend vinden. “Daar zou ik graag nog meer aandacht aan besteden”.  

De tip van Melle voor (nieuwe) collega’s

“Als vader van twee prachtige kinderen waarvan er één met een verstandelijke beperking heb ik de afgelopen jaren geleerd je te richten op wat iemand wel kan en waar iemand echt plezier aan beleeft. Dat geldt juist ook in mijn leidinggevende rol en in het gesprek met medewerkers. Durf je daarin uit te spreken!"

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marga Duin
20
June
2022
Mooi stuk Melle!