Den Haag,
26
november
2020
|
14:23
Europe/Amsterdam

Ook dit jaar uitstel bindend negatief studieadvies voor eerstejaars Inholland

Thuisstudie

Net als andere hogescholen geeft Hogeschool Inholland eerstejaarsstudenten ook dit collegejaar uitstel voor het negatief bindend studieadvies (BSA). Vanwege de coronamaatregelen is besloten dat studenten een extra jaar krijgen om aan de eisen van Inholland te voldoen. “Ik ben blij dat we op deze manier studenten kunnen helpen die mogelijk studievertraging oplopen in deze lastige periode”, aldus collegelid Huug de Deugd. Dit besluit staat overigens los van het politieke debat over het BSA op lange termijn. 

Voor studenten van Inholland geldt dat als zij in september 2020 zijn gestart (of in februari 2021 gaan starten) met hun opleiding, zij twee jaar de tijd hebben om de 60 studiepunten (EC’s, ook wel credits genoemd) van het eerste jaar te halen. In alle gevallen zet Hogeschool Inholland zich optimaal in om studenten zo goed mogelijk te begeleiden en, mocht de gekozen studie toch niet passend blijken te zijn, te adviseren bij het vinden van een alternatief.  

Voor de studenten die 1 september 2019 of 1 februari 2020 zijn gestart is het negatief BSA voor de zomer op dezelfde wijze uitgesteld.  

De praktische uitvoering van dit besluit kan vragen opleveren bij collega’s en studenten. Geldt de maatregel ook voor hogerejaarsstudenten met een uitgesteld BSA? Mag ik dit studiejaar wel een positief advies uitbrengen? Hoe zit het met de februari-instroom?

Voor deze en andere vragen hebben we Vragen & Antwoorden geplaatst op Iris.

Staat jouw vraag (en antwoord) met betrekking tot het BSA er niet tussen? Neem dan contact op met je opleiding.