Amsterdam/Diemen,
06
juli
2020
|
13:53
Europe/Amsterdam

Opleiding Mondzorgkunde verhuist naar ACTA

Mondzorgkunde

Per september 2020 gaan studenten en collega’s van de opleiding Mondzorgkunde niet meer naar het OZW, maar naar het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Een verhuizing die, vanwege de nieuwbouw van Inholland op het Zeeburgereiland, eerder plaatsvindt

De opleiding Mondzorgkunde werkt al jaren samen met de faculteit Tandheelkunde van UVA en VU (gehuisvest in het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). In het ACTA-pand stond een verdieping leeg en deze is geschikt gebleken om de opleiding Mondzorgkunde te huisvesten.

‘De verhuizing had een feestje moeten worden’

“De verhuizing had een feestje moeten worden”, vertelt Jacqueline van Rennes, nu manager Onderwijs & Onderzoek paramedische opleidingen en daarvoor 10 jaar werkzaam als teamleider. “Een feestelijke introductie, een inhoudelijk en internationaal seminar, zeker ook omdat Mondzorgkunde dit jaar 30 jaar bestaat in haar huidige vorm. Helaas kan dit door corona allemaal niet meer doorgaan, desalniettemin zal dit zeker nog georganiseerd worden zodra het mogelijk is.”

Voor de opleiding is de cirkel weer rond. Van jaren samen gehuisvest te zijn op de locatie Louwesweg werd de opleiding in 2010 zogenaamd gesplitst. Klinisch onderwijs in het ACTA en al het theoretisch onderwijs en kantoren voor docenten in het OZW. Jacqueline van Rennes: “Nu komt alles weer samen in één pand. Zo kan de samenwerking en het gezamenlijk/interprofessioneel opleiden nog beter ontwikkeld worden.”

‘We gaan de collega’s in OZW missen’
“Alle medewerkers, docenten, studenten van de opleidingen die voorlopig in OZW blijven zullen we missen. De koffiegesprekken op de derde, even snel naar collega’s van het Servicepunt lopen en in de kantine lunchen. Wij gaan jullie missen. Maar we blijven en zijn allemaal Inholland-collega’s”.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.