Stavanger/Dordrecht,
25
februari
2020
|
13:53
Europe/Amsterdam

‘Lesgeven in Noorwegen is echt geweldig!’

Pabo-student Elise Lodder genomineerd voor Erasmus+ Studenten Mobility Award

“Noorse leerkrachten hebben een hele goede band met hun leerlingen, dat is nu ook een doel voor mij”, vertelt Elise Lodder over haar Erasmus+ programma bij de University of Stavanger in Noorwegen en de daaraan gekoppelde stage op een Noorse basisschool. Haar enthousiaste vlog leverde haar de nominatie op voor de Studenten Mobility Award 2019. Vind je haar verhaal ook zo inspirerend? Breng dan nu je stem uit op Elise (categorie hoger onderwijs), dat kan tot 28 februari 17.00 uur.

Elise studeert aan de Pabo van Inholland in Dordrecht en besloot in het derde jaar een half jaar in het buitenland te gaan studeren. “Het studeren in het buitenland is echt geweldig. Je leert mensen kennen vanuit verschillende landen en vooral het vergelijken van het onderwijs is in mijn geval interessant. Daarnaast krijg je genoeg tijd om het land te verkennen. Ik was hiervoor nog nooit in Noorwegen geweest, en ik ben nu echt helemaal verliefd op het land geworden. Het is echt een prachtig land en wil er zeker nog terugkomen.”

In Noorwegen heeft Elise effectief aan haar leerdoelen gewerkt. Haar Engelse vaardigheden zijn verbeterd, ook is ze zelfverzekerder en zelfstandiger geworden. Ook haar stage-ervaring neemt ze mee naar Nederland. “In Noorwegen hadden leerkrachten een hele goede band met de leerlingen. Dat wilde ik ook. De band met je leerlingen is tenslotte belangrijk, als je hen iets wil leren. Ook de vrijheid die leerlingen in Noorwegen krijgen, probeer ik hier in Nederland over te brengen.”

Reislustig als ze is, gaat Elise na haar studie niet direct voor de klas staan. “Ik wil eerst nog wat van de wereld zien. Misschien dat ik later wel in het buitenland - hopelijk in Noorwegen - kan gaan werken en wonen. Sowieso kom ik nog een keer terug in Stavanger!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.