Haarlem,
04
juni
2021
|
16:00
Europe/Amsterdam

PCM-cyclus ‘hervat’: dit jaar wel weer beoordelingsgesprekken

Wijzigingen PCM-cyclus

Dit jaar krijg je, zoals gebruikelijk, weer een uitnodiging voor je eindgesprek met je leidinggevende. Het College van Bestuur (CvB) heeft naar aanleiding van een rondje langs de velden besloten dat het goed is om de gesprekken deze keer wel te houden. Juist vanwege de verbinding en het goede gesprek.

Vorig jaar besloot het CvB de beoordelingsgesprekken (bij een goede beoordeling) niet te verplichten in verband met de coronamaatregelen. Dit jaar vindt de cyclus weer op de gebruikelijke manier plaats. Dat betekent dat in principe met iedere collega een beoordelingsgesprek wordt gevoerd (er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als je pas kort in dienst bent). Deelnemers aan de pilot dit jaar worden apart geïnformeerd over de geldende werkwijze.

Voor collega’s die een goede of uitstekende beoordeling krijgen ligt de nadruk van de gesprekken op welzijn, verbinding en de ervaring van het afgelopen coronajaar. Leidinggevenden en collega’s kunnen hiervoor het formulier in HR2Day gebruiken, maar dit is niet verplicht.

Kom je in aanmerking voor een andere beoordelingskwalificatie, dan licht je leidinggevende dit in een gesprek toe. In die situatie is wordt de onderbouwde beoordeling en uitkomst van het gesprek vastgelegd in HR2day.

Voor vragen kun je terecht bij je leidinggevende.