Dordrecht,
23
augustus
2017
|
10:55
Europe/Amsterdam

PIT kinderopvang en Pabo Dordrecht verstevigen samenwerking

Monique Fluitsma, bestuurder PIT kinderopvang & onderwijs en Albert van der Ree, opleidingsmanager Pabo Dordrecht

Om gezamenlijk studenten op te leiden voor een mooie baan in het onderwijs en om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren, intensiveren Pabo Dordrecht en PIT kinderopvang & onderwijs hun samenwerking. PIT heeft nu een officieel keurmerk en is nu opleidingsschool van de lerarenopleiding van Inholland in Dordrecht. Monique Fluitsma, bestuurder PIT en Albert van der Ree, opleidingsmanager Pabo Dordrecht (zie foto) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

De Pabo in Dordrecht en PIT werken al langer samen en gaan zich nu nog nadrukkelijker inzetten om studenten op te leiden, waar kinderen de vruchten van plukken. De begeleiding van de Pabo-studenten is belangrijk, maar daarnaast gaan Inholland en PIT intensief samenwerken op diverse thema’s, zoals de startende leerkracht, wetenschap en technologie, taalontwikkeling en identiteit.

Leerkrachten in opleiding kunnen voortaan direct vanaf hun eerste studiejaar theorie en praktijk verbinden op de kindercentra van PIT in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Ook gaan studenten en docenten van Pabo Dordrecht samen met leerkrachten van PIT praktijkgericht onderzoek doen en verzorgen leerkrachten van PIT praktijktrainingen op de opleiding..

De intensieve inhoudelijke samenwerking heeft als doel om de meest optimale leersituatie voor de leerkrachten in spe te bewerkstelligen en daarmee de kwaliteit van het basisonderwijs verder te verhogen. Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat leerkrachten nog beter kunnen inspelen op wat ieder kind nodig heeft om zijn of haar talenten optimaal te ontdekken en ontplooien.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.