Haarlem,
09
mei
2019
|
09:03
Europe/Amsterdam

Podcast is in opmars en dat is niet voor niets

Inholland medewerkers volgen training bij Studiolijn 14

Podcasting wordt populairder. Steeds meer mensen weten dit medium te ontdekken en te omarmen. Zo ook binnen Hogeschool Inholland. Sinds februari kun je luisteren naar afleveringen van de Inholland Podcast. In deze podcast gaat Rudy Nicola in gesprek met studenten, afgestudeerden en docenten van Inholland. Volgen ze hun hart? Van welke fouten hebben ze geleerd? Hoe zetten ze door? En wat willen ze aan je meegeven?

Ook studenten van Inholland weten het medium steeds beter te vinden. IMEM studenten Tamara James en Chantal Garos lanceren binnenkort So What’s Next. Waar ze in gesprek gaan met studenten die professioneel muziek maken. De docenten Andrea Prince, Natalia Berger en Rutger Boxhoorn, werken in een pilot Ontwerpgericht Afstuderen binnen (I)MEM met als thema het maken van podcasts voor de gemeente Den Haag en Den Haag FM waarbij zij aandacht besteden aan lokaal toereikend media-aanbod als kader voor lokale omroepen. Reden genoeg voor medewerkers Andrea Prince, Natalia Berger, Annemieke Windt, Rudy Nicola en Rutger Boxhoorn om extra kennis op te doen. In een training van Studiolijn 14 leerde ze de fijne kneepjes van het podcastvak. Wat is een rss-feed? Hoe maak je een format? En op welke manier doe je een aantrekkelijk interview?

Rudy Nicola, deelnemer van de training: “Het is tof om een inzicht te krijgen in de wereld van podcasting. Sinds begin dit jaar zijn we begonnen met de Inholland Podcast. Deze training helpt ons om de podcast nog beter te maken.” Volgens Rutger Boxhoorn zijn er binnen het podcasten vele mogelijkheden. "Wij hebben het gehad over podcasting als vorm voor storytelling en interviews. Een richting binnen podcasting waar ik nu weer verse kennis over heb én nieuwe mooie voorbeelden voor de studenten.

Luisteren naar de Inholland Podcast?

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.