Diemen,
13
juli
2021
|
14:05
Europe/Amsterdam

Podcast over gamification speciaal voor hackathon

Vandaag vindt de facilitaire Gamification-hackathonsessie Nutsvoorzieningen plaats. Deze wordt georganiseerd door Arrange Consultancy, een partnerbedrijf van de opleiding Facility management bij Hogeschool Inholland Diemen. Ook studenten van deze opleiding doen mee aan de hackathon. Om de hackathonsessie in te leiden, spreekt de organisatie in een podcast met Jan Dirk Fijnheer, onderzoeker bij Inholland Diemen. Hij vertelt onder meer over zijn Powersave game.

Gamification is het inzetten van speltechnieken in niet-spelomgevingen, oftewel in onze dagelijkse werkelijkheid. Zoals de Powersave game die deelnemers uitdaagt om in drie weken 15% te besparen op hun energieverbruik. Een hackathon is een evenement waarin teams van deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen te bedenken voor een specifieke casus.

Podcast ter voorbereiding
Vóór aanvang van de hackathonsessie over nutsvoorzieningen ontvangen de deelnemers een inspirerende podcast, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden. Deze keer de podcast met Jan Dirk Fijnheer. Hierin vertelt hij onder meer over gamification om huishoudens aan te zetten tot energiebesparing. In de hackathonsessie van twee uur gaan de deelnemers aan de slag met innovatieve Gamification-oplossingen voor een bedrijf met een concrete uitdaging rondom nutsvoorzieningen.

Luister mee!
Ben je benieuwd naar de podcast met Jan Dirk Fijnheer?
Beluister deze via
YouTube

Ontdek hier meer over de facilitaire Gamification-hackathon.