Alkmaar,
09
november
2017
|
11:06
Europe/Amsterdam

Prijs voor beste businessplan, afstuderen en bedrijf overnemen

Na een oproep van Elske Doets, Zakenvrouw van het jaar 2017, kreeg Freddie Prins de kans om haar ambities uit te werken in een business plan bij de Young Lady Business Academy. De 22-jarige studente Small Business & Retail Management (nu Business Studies) van Inholland Alkmaar zag haar ondernemerstalenten beloond met de prijs voor het beste businessplan en mocht met Elske Doets mee op zakenreis naar Canada.

“Als dochter van een ondernemer heb ik vier jaar geleden gekozen voor een opleiding bij Inholland Alkmaar. Van jongsafaan had ik al interesse in mijn vaders bloembollenkwekerij. Het is als dochter niet vanzelfsprekend om het agrarische bedrijf van je vader over te nemen. Ik ben altijd gestimuleerd om iets anders te gaan doen, maar de interesse in het bedrijf is nooit weggegaan.”

 

 

Young Lady Business Academy
“Toen ik mijzelf opgaf voor de Young Lady Business Academy is alles in een stroomversnelling gekomen. Mijn droom om het bedrijf van mijn vader over te nemen werd tijdens de Business Academy een concrete ambitie, waarmee ik zelfs de winnares ben geworden! Inmiddels ben ik werkzaam in het bedrijf en heb ik samen met mijn vader een toekomstplan voor ogen. Daarnaast heb ik Hogeschool Inholland nog niet helemaal los kunnen laten en ben ik sinds kort gestart met de post-hbo (avond)opleiding Bedrijfskunde bij Inholland Academy."

Canada
“Als kers op de taart mocht ik als winnares in oktober mee op zakenreis naar Vancouver en Victoria. Het was een fantastische ervaring om met eigen ogen te zien hoe Elske Doets zaken doet. Ze is een vrouw met lef en heel veel passie voor haar bedrijf. Daarnaast heb ik bijzondere mensen (voornamelijk zakenvrouwen) mogen ontmoeten, zoals Andrea Scott, Zakenvrouw van het jaar 2016 van Canada. Ik heb veel leerzame adviezen meegekregen. Over één ding waren alle zakenvrouwen het eens: als ondernemer moet je handelen vanuit je gevoel en met passie.”

Elske Doets
Elske Doets is eigenaar van Jan Doets America Tours en organiseert reizen naar de VS, Canada en IJsland. Als Zakenvrouw van het jaar heeft Elske een missie om het vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren. Elske organiseert daarom de Young Lady Business Academy om jonge meiden te stimuleren en te motiveren. “Tijdens de Young Lady Business Academy heb ik les gehad van dertien zakenvrouwen. Dit heeft mij zelfvertrouwen gegeven om voor mijn ambitie te gaan." Elske heeft veel lef en werkt met passie. Haar motto is: 'durf, doen, doorzetten'. "Het was een fantastische ervaring in Canada om te zien hoe Elske zakendoet.”

Afstuderen
Freddie verwacht voor het eind van het jaar af te studeren. Haar scriptie is in september al goedgekeurd. Ze is de afgelopen maand ontzettend druk geweest met het bedrijf, haar reis naar Canada en de nieuwe opleiding bij inholland Academy. Ze verwacht haar zelfevaluatieverslag en eindpresentatie zo spoedig mogelijk af te ronden zodat ze zich nog meer kan richten op het bollenbedrijf.

Bloembollenbedrijf
Het bedrijf van Freddie's vader, Aad Prins Bloembollenkwekerij, is gevestigd in Breezand. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opkweek van virusvrij uitgangsmateriaal uit weefselkweek. Het bedrijf is opgericht in 1937 door de opa van Freddie en bestaat dit jaar dus 80 jaar. Ze is sinds september fulltime aan het werk in het bedrijf, met de ambitie om het uiteindelijk over te nemen. Dit traject gaat echter nog wel even duren. Voorlopig runt ze het bedrijf samen met haar vader, die nu 61 jaar is.

Lees meer over Freddie Prins en Elske Doets in het artikel in het Noord-Hollands Dagblad van vrijdag 2 november 2017: www.noordhollandsdagblad.nl/alkmaar-eo/motivatie-om-door-te-zetten.

Op www.elskedoets.nl/media zijn de ervaringen van Freddie en Elske in Canada terug te lezen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.