Haarlem,
30
juni
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Project ‘Zorgvuldig en veilig toetsen’ van start

Hogeschool Inholland is van start gegaan met het project ‘Zorgvuldig en Veilig Toetsen’. Een belangrijke reden voor dit project is dat fraude met toetsen een groot risico is. Deze conclusie is vastgelegd in het advies “minimaliseren toetsfraude”. Op basis van dit advies is in het domeinoverleg (directeuren en College van Bestuur) besloten om met dit project te beginnen.

Een belangrijk product van het project Zorgvuldig en Veilig Toetsen is om een beveiligde toetsomgeving op te leveren, ook wel de ‘toetsbunker’ genoemd. Een docent die een toets ontwikkelt in deze omgeving, gaat werken met een specifieke inlogprocedure. Eerst dient hij in te loggen met een Inholland-gebruikersnaam en -wachtwoord. Vervolgens ontvangt hij via een app (Android/iPhone) of via een sms (Nokia) een unieke code (‘one time password’). Het is ook mogelijk om deze stap met privé-telefoons te realiseren.

De beveiligde toetsomgeving is zo direct mogelijk aangesloten op het gangbare toetsproces. Hierbij is rekening gehouden met de kwaliteit van het proces (voldoet aan de eisen van accreditatie), efficiency (handmatige handelingen zijn nu geautomatiseerd), gebruiksgemak en veiligheid.

Inmiddels is de productontwikkeling van de beveiligde toetsomgeving zover gevorderd, dat de eerste testen achter de rug zijn en van start zijn gegaan met een pilot voor gebruikers. In het studiejaar 2016 - 2017 wordt de nieuwe toetsonwikkelomgeving stapsgewijs geïmplementeerd binnen Inholland.In maart is een start gemaakt met demonstratiesessies voor opleidingen en toetscommissies.

Heb je vragen of heb je belangstelling voor een demonstratiesessie? Neem dan contact op met Goof de Vor, goof.devor@inholland.nl, 06-20418923.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.