Haarlem,
17
juni
2019
|
14:52
Europe/Amsterdam

Promotie Moodle door én voor docenten en studenten

782034 INH MOODLE LOGO DEF_RGB

Om het nieuwe Leermanagementsysteem (LMS) Moodle extra onder de aandacht te brengen, zijn nu ook introductievideo’s voor docenten en studenten beschikbaar (zie hieronder). Vanaf volgend studiejaar 2019-2020 vervangt Moodle alle andere leermanagementsystemen, zoals Blackboard, en werkt iedereen met één gebruiksvriendelijk systeem.

Video docenten

Hoe reageren onze studenten op Moodle?
De eerste indruk van Dian, tweedejaarsstudente Creative Business, is positief: "Het is heel overzichtelijk. Vooral handig is de kalender met alle deadlines die je direct op de voorpagina ziet."

Door onze eigen studenten van Rookie Entertainment is onderstaande introductievideo bedacht en gemaakt. Ze laten je in het kort een aantal handige eigenschappen van Moodle zien, dat het toegankelijk is op alle devices en dat er een handige app is voor onderweg.

Video studenten (NL) - de versie met Engelse ondertiteling vind je hier

 

Alles over naar Moodle
Al het onderwijs- en leermateriaal van de huidige leermanagementsystemen, zoals Blackboard, is op 1 januari 2019 overgezet naar Moodle. Aanpassingen die na deze datum in Blackboard zijn doorgevoerd zijn dus niet overgezet en moeten handmatig overgenomen worden in de geïmporteerde Blackboard-cursus in Moodle, zie het stappenplan op moodlesupport.inholland.nlOp 2 augustus worden alle ingeleverde opdrachten van studenten nog overgezet naar Moodle.

 

Moodle is voor studenten visueel aantrekkelijk. En omdat de interactie vooral binnen Moodle plaatsvindt, is er in de klas veel meer ruimte voor verdieping!
Docenten over Moodle

Voldoende support
Vanaf eind augustus en in de weken erna is er op alle locaties support aanwezig. Vanaf dat moment kunnen studenten met vragen over Moodle terecht bij de servicepunten en zijn er voor docenten webinars en inloopsessies gepland. Uiteraard kun je ook nu al met vragen terecht bij de ambassadeurs en Onderwijs en ICT experts van jouw opleiding. Of kijk op de vernieuwde ondersteuningspagina, waar je onder andere kennisclips, zelfstudiemateriaal, handleidingen en antwoord op veelgestelde vragen vindt.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.