Haarlem,
08
mei
2019
|
15:12
Europe/Amsterdam

Publiek Bevrijdingspop warmt zich op aan Conservatoriumtalenten

Artino tijdens set

Brrr… wat een koude Bevrijdingsdag! De bands en DJ’s van Conservatorium Haarlem wisten er op het Inholland-podium Plein van de Vrijheid wel raad mee: gewoon snoeihard spelen of keihard dansen en dan was iedereen binnen no-time opgewarmd. DJ Artino, dik tevreden: “Ik zat er lekker in!”

Voor het elfde jaar op rij heeft Inholland Haarlem op 5 mei haar eigen podium ‘Plein van de Vrijheid’ bij Bevrijdingspop 2019. Inholland-studenten krijgen bij Bevrijdingspop de kans om praktijkervaring op te doen. Vier tweedejaarsstudenten Creative Business (IMM) hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie Entertainment hun eigen bedrijf Vision Events opgericht. Onder begeleiding van ervaren Bevrijdingspop-vrijwilligers namen Milan, Dimitri, Kristel en Reinout de organisatie, techniek en productie voor hun rekening van alles wat met de zeven Inholland-optredens te maken heeft, inclusief artiestenbegeleiding.

Productiewerk
Het Rookie-team was al een paar maanden geleden aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Zo mochten de vier studenten de pop-optredens mede-beoordelen bij de audities voor Bevrijdingspop. Daarnaast moest er natuurlijk veel gebeuren om de dag tot een groot succes te maken. Reinout: “Hoe dichter we bij Bevrijdingsdag kwamen, hoe intensiever we aan de slag waren. Uiteindelijk zijn we op 2 mei begonnen met de opbouw. We moesten ook het draaiboek nog verder in detail uitwerken, bijvoorbeeld met specifieke wensen van de artiesten. Verder was het echt productiewerk: heel veel dingen regelen. Met behulp van runners haalden we overal benodigde materialen vandaan.”

Op de dag zelf waren de vier studenten vooral veel aan het heen-en-weer lopen: “Artiesten opvangen, toegangspolsbandjes en andere zaken voor ze regelen, de tijd in de gaten houden omdat we niet mochten uitlopen vanwege het 5-voor-5-momentje… Druk, maar superleuk!”

Publiekstrekkers
De sfeer zat er goed in. Peperbek en FLEUR waren echte publiekstrekkers en ook Artino had een mooie interactie met het publiek. TerraDown liet een totaal ander geluid horen – het aantal decibellen bereikte een heftig niveau – en ook daar waren de festivalbezoekers erg van onder de indruk. De optredens van Sara Kristin en haar band, en DJ’s JORROW en M-High liepen eveneens gesmeerd. Ondertussen schreven bezoekers de muur die het Rookieteam had neergezet vol met persoonlijke teksten, als reactie op de vraag ‘Wat weerhoudt jou van vrijheid?’.

“Ik vond het supervet om hier te spelen!”, riep zangeres Fleur na afloop enthousiast uit. “En soms even spannend, want ik wilde heel graag ook twee ballads doen, maar dan is het best moeilijk om de aandacht van het publiek vast te houden.” Zanger Benjamin van Peperbek vulde aan: “Het is juist mooi om in je programma afwisseling te zoeken in dynamiek. Daar hebben wij ook bewust voor gekozen.” Fleur – zelf tweedejaars Conservatoriumstudent – wil heel graag door met haar band: “We blijven grotendeels in deze samenstelling doorgaan. Best bijzonder, want we zijn dit studiejaar begonnen als schoolband. Al onze nummers hebben we als schoolopdracht geschreven, maar zo voelt het helemaal niet. Wie weet zie je ons nog terug op een ander podium!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.