Den Haag,
05
februari
2021
|
09:39
Europe/Amsterdam

Recordinstroom hbo-studenten door corona

Bij Inholland zijn vooral Verpleegkunde, HBO-rechten en Pabo populair

Welkom bij Hogeschool Inholland

De instroom van eerstejaarsstudenten in het hbo is dit studiejaar wederom toegenomen. Met 124.683 nieuwe eerstejaars gaat het om een forse toename van 10 procent, blijkt uit de definitieve inschrijfcijfers van de Vereniging Hogescholen. De stijging is vooral het gevolg van corona en de genomen maatregelen. Ook bij Inholland zijn er meer nieuwe studenten bijgekomen. Het aantal groeide met 8.803, een toename van 7,8 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het totaal aantal ingeschreven studenten aan hogescholen in Nederland steeg tot een record van 490.452 studenten. Dit is een landelijke stijging van 5,6 procent. Inholland groeide landelijk ‘harder’ met 9,1 procent, van 26.242 naar 28.636 studenten. Dat de instroom van eerstejaars iets lager is dan landelijk bij Inholland, wordt veroorzaakt door een verminderde instroom van internationale studenten. Deze niet meegeteld, zit Inholland ook op 10 procent.

Landelijk zijn vooral opleidingen populair als de pabo, verpleegkunde en technische studies, gericht op sectoren waarin tekorten zijn. Collegevoorzitter Bart Combee laat weten: “Ook bij Inholland scoort de Pabo goed en is de opleiding koploper qua groei, zelfs 35 procent ten opzichte van vorig jaar (landelijk 32 procent). Bij Verpleegkunde, HBO-Rechten en Social Work hebben we ook flink wat meer studenten mogen verwelkomen. Ik ben blij dat er veel studenten kiezen voor een studie zoals de Pabo en Verpleegkunde waar tekorten op de arbeidsmarkt zijn. Zo kunnen we bijdragen aan het terugdringen van deze tekorten.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.