Haarlem,
17
februari
2021
|
12:29
Europe/Amsterdam

Reminder: Motiveer studenten om hun opleiding te waarderen

Meer aandacht voor de Nationale Studenten Enquête 2021

Nationalestudentenenquete_inholland_waardeerjouwopleiding

We hebben je hulp nodig! Studenten hebben namelijk nog tot 14 maart de tijd om hun opleiding bij Hogeschool Inholland te waarderen in de Nationale Studenten Enquête (NSE). En docenten spelen daarin een grote rol.

Aandacht voor de NSE in de les

Onze docenten hebben namelijk de meeste invloed op onze studenten en kunnen hen het beste motiveren om de enquête in te vullen. Help je mee door bijvoorbeeld de uitlegvideo te laten zien tijdens de les, of door met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende topics uit de enquête (te vinden op de website)?

Uitlegvideo: Wat is de NSE?

Resultaten enquête
De resultaten uit de enquête zijn niet alleen belangrijk voor de toekomstige student, maar ook wij als onderwijsinstelling krijgen een beter zicht op verbeterpunten. De kwaliteit van de opleidingen onderling worden straks met elkaar vergeleken. De resultaten worden eind juni gepubliceerd op de website van Studiekeuze123 en de uitkomsten van de enquête dienen als basis voor onder andere de keuzegids HBO en Elsevier Beste Studies.

Campagneserie: ‘Heb je ff?’
Dit jaar proberen we via verschillende wegen de studenten te bereiken. Ze ontvangen mails in hun inbox, waarin de link naar de enquête is opgenomen. Daarnaast kunnen ze bovenstaande ‘Inholland Explainer’ bekijken, zodat ze beter begrijpen waarom het belangrijk is om de enquête in te vullen. Op social media loopt
deze campagneserie van vier video’s waarin we de studenten aanmoedigen om, als ze even 10 minuten niets te doen hebben, de link naar de enquête te openen.

Inhoud enquête  
In de NSE staan vragen over algemene zaken over de opleiding, zoals vragen over de docenten, toetsing, studiebegeleiding en studieroosters. Daarnaast zijn er dit jaar ook specifieke vragen over afstandsonderwijs en betrokkenheid toegevoegd. Het invullen van de NSE duurt tussen de 10 en de 15 minuten. De antwoorden worden tussentijds opgeslagen, dus studenten hoeven de vragenlijst niet in één keer af te ronden.

Help jij mee studenten te motiveren? Meer informatie via
inholland.nl/nse of studiekeuze123.nl.