Haarlem,
10
december
2019
|
07:21
Europe/Amsterdam

Resultaten gebruikerstest bekend: we zitten op de goede weg

Nieuw sociaal intranet weer een stap dichterbij

Intranet

Maar liefst 503 studenten en 304 collega's hebben afgelopen maand meegedaan aan de gebruikerstest om hun mening te geven over de informatiestructuur van onze nieuwe intranetomgeving. Uit de resultaten blijkt dat we met de nieuwe structuur al aardig op de goede weg zitten. De feedback gebruiken we om bepaalde keuzes aan te passen en aan te scherpen. 

Waarom dit onderzoek? 
We hebben het gebruikersonderzoek uitgevoerd omdat we het belangrijk vinden dat straks iedereen snel de juiste informatie kan vinden op het nieuwe intranet. De gebruikers staan centraal; medewerkers en studenten die op zoek zijn naar informatie. Dus geen lange, onoverzichtelijke ‘ABC’tjes’ meer, maar een logische navigatiestructuur, aangevuld met een goede zoekfunctie. We betrekken studenten en medewerkers om hierin de juiste keuzes te maken.  

Wat kwam eruit?
De resultaten van de gebruikerstest laten zien dat gebruikers zeker de helft van de onderwerpen in de nieuwe structuur weten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de betaaldata van de salarissen, informatie over het reserveren van een parkeerplaats voor een gast, of het maken van een afspraak met een studentendecaan. Nog aan de slag moeten we met andere onderwerpen, zoals de Erasmus-subsidie voor doceren in het buitenland en de ‘eerstvolgende herkansingsperiode’. Zaken als deze bleken in de bedachte structuur nog niet goed vindbaar te zijn. 

Hoe gaat het verder? 
Met jullie feedback hebben we de contentstructuur inmiddels verder aangescherpt. De volgende stap is dat de verschillende afdelingen aan de slag gaan met het (her)schrijven van de informatie die onder de ‘kopjes’ komt te hangen. Op 1 februari hopen we met de eerste ‘release’ van het nieuwe intranet live te gaan. Ook dan vragen we jullie om feedback om van gebruikers te blijven leren.  

Het is dan ook erg fijn dat zoveel deelnemers aan het onderzoek hebben aangegeven dat zij op een later moment graag weer willen meedenken. Aan alle collega’s en studenten die tot nu toe al hebben bijgedragen: namens het hele projectteam nogmaals hartelijk bedankt! 

Lees ook het artikel ‘Nieuw intranet, direct toegang tot de informatie die jij relevant vindt’  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.