Haarlem,
16
december
2022
|
13:03
Europe/Amsterdam

Resultaten Medewerkersonderzoek 2022 bekend

‘Trots op de inhoud, meer aandacht nodig voor kwaliteit en werkdruk’

Medewerker_Inholland_Rotterdam_CH_003

We zijn trots op de inhoud van ons werk, zijn blij met het veilige werkklimaat dat onze samenwerking bevordert en voelen ons thuis in een bovengemiddelde cultuur van inclusiviteit, blijkt uit de uitslag van het Inholland Medewerkersonderzoek 2022. Er zijn ook aandachtspunten. Onderzoeksbureau Effectory heeft de resultaten inmiddels ook individueel gedeeld per mail.

 “Heel fijn dat zoveel collega’s hebben meegedaan, dank daarvoor!”, zegt collegelid Mieke van den Berg in een reactie. “Deze meningen en ervaringen zijn cruciaal voor het succes van onze studenten en ons onderwijs en geven ons belangrijk inzicht in wat we vinden wat er goed gaat en wat er beter kan. “

 In totaal vulde 60,1 procent van de collega’s het tweejaarlijkse Inholland Medewerkersonderzoek in dat in november en december is uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory. In de vragenlijst kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Zo konden we een mening geven over onderwerpen als betrokkenheid, sociale veiligheid en de balans tussen werk en privé. Het onderzoek is ook bedoeld om leer- en aandachtspunten op te halen waar we mee aan de slag gaan.

 Trots op inhoud van het werk
Over het algemeen geven we aan trots te zijn op de inhoud van ons werk, zo blijkt uit de resultaten. “De kans om je capaciteiten te benutten en ruimte voor eigen initiatief draagt bij aan een hoge bevlogenheid”, zo staat beschreven in de conclusie. Verder spreken medewerkers van een veilig werkklimaat voor een goede onderlinge samenwerking. Leidinggevenden spelen hierin een positieve, bijdragende rol. Ook voelen we ons thuis bij de hogeschool en is er tevredenheid over de ontwikkelingsmogelijkheden. “Er heerst een bovengemiddelde cultuur van inclusiviteit.”

Verder geven we aan dat het beter gaat met de werkdruk. Al ervaart nog steeds 43 procent van de collega’s een hoge werkdruk. Aandachtspunt is de kwaliteit van de hogeschool, waar we minder tevreden over zijn. Ook is er behoefte aan duidelijkheid en transparantie rondom besluiten. Ondanks dat collega’s aangeven dat er sprake is van een veilig werkklimaat, geven collega’s ook aan dat ongewenst gedrag een punt van aandacht is, evenals de mogelijkheid om hier melding van te maken.

Bij bovenstaande aandachtspunten zijn er vanzelfsprekend verschillen per team. Goed is hierin te kijken wat we van elkaar kunnen leren, bijvoorbeeld aan de hand van best practises.

Wat betreft de aandachtspunten bekijken we de komende tijd met elkaar waar actie moet worden ondernomen. Ga vooral ook in jouw team het gesprek aan met je leidinggevende en je collega’s. Wat gaat goed, wat kan beter en hoe kan de samenwerking het beste georganiseerd worden? En ook belangrijk: wat betekent dit voor jou? Zo kun je samen afspreken hoe je met elkaar wilt werken en wat daarvoor nodig is.

 Resultaten via de mail en Informatieportaal
De resultaten van het onderzoek kun je bekijken via de link in de mail die je inmiddels hebt gekregen van Effectory. Hier zie je ook hoe jouw individuele score zich verhoudt ten opzichte van je team, de hogeschool en de andere grote hogescholen in Nederland. De groepsrapportages kun je vanaf volgende week vinden via het Informatieportaal van de afdeling Informatievoorziening van IVT.

Vragen?
Neem contact op met de online helpdesk van Effectory of neem contact op met Annemarie van der Tol (annemarie.vandertol@inholland.nl).

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Mark Elsinga
16
December
2022
Klopt dit wel?? "Verder geven we aan dat het beter gaat met de werkdruk. Al ervaart nog steeds 43 procent van de collega’s een hoge werkdruk."
De monitor geeft bij 13a namelijk aan dat 43% vindt dat zijn werkdruk gelijk is gebleven de afgelopen 12 maanden. Echter 48% geeft aan dat deze is toegenomen de afgelopen 12 maanden.
Heb ik een andere monitor gekregen?