Delft,
15
juni
2017
|
08:21
Europe/Amsterdam

Rick en Tijmen nemen het in Miami op tegen toonaangevende universiteiten

Rick Bakker en Tijmen van den Bosch.

Rick Bakker en Tijmen van den Bosch vliegen donderdag 15 juni samen met hun docenten naar Miami. Niet om vakantie te vieren, maar om hun wetenschappelijke artikelen te presenteren op het IFAMA (International Food and Agribusiness Management Association), hét internationale prestigieuze congres over food en agribusiness.

De studenten Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft doen dit jaar voor het eerst mee met dit onderdeel van het congres dat zich vooral bezighoudt met voedselvraagstukken over de hele wereld. Waar Inholland voorgaande jaren hoge ogen gooide met de student case competition, is er dit jaar voor gekozen om studenten een wetenschappelijk artikel te laten schrijven en insturen. Het schrijven van zo’n artikel is onderdeel van het honoursprogramma van het Domein Agri, Food & Life Sciences dat Rick en Tijmen volgen naast hun opleiding.

“Ambitieuze en excellente studenten ontdekken in dit programma, dat zij volgen naast het gewone lesaanbod, wat het betekent om ondernemend te zijn”, zegt Gerry Kouwenhoven, docente en bedenker van het honoursprogramma. “Ze volgen masterclasses rondom innovatie, schrijven wetenschappelijke papers en krijgen veel coaching. Van docenten, maar ook uit het bedrijfsleven. In anderhalf jaar tijd leren ze veel over ondernemen in het groen en alles wat daarbij komt kijken”.

Het is een gave uitdaging om het als hbo’er op te nemen tegen prestigieuze universiteiten.
Tijmen van den Bosch, student Tuinbouw & Agribusiness aan Inholland Delft

Cadeautje na hard werken
Dit jaar heeft het honoursprogramma de studenten uitgedaagd om deel te nemen aan IFAMA door het insturen van hun wetenschappelijke artikel. Honderden aangemelde artikelen vanuit de hele wereld zijn beoordeeld, Rick en Tijmen zijn uitgekozen om hun artikel te presenteren in Miami. Een prestatie waar ze met recht trots op mogen zijn, vindt hun docente Gerry: “De selectie is gedaan door externe reviewers van IFAMA. Dat ze naar Miami mogen is een cadeautje waar ze hard voor gewerkt hebben. Ik ben echt trots op beide studenten. Net als op Margot Getreuer, student Food, Commerce and Technology. Zij studeert nu in Berlijn en mag haar artikel ook presenteren in Miami.”

Tijmen weet van zijn eerdere deelname aan IFAMA in Aarhus, Denemarken, hoe het is om zo’n groot internationaal congres bij te wonen: “Het is zó bijzonder om daarheen te gaan. Je neemt het als hbo’er op tegen prestigieuze universiteiten en dat is een gave uitdaging. Met de uitkomsten in mijn artikel kunnen boeren in India een opbrengstverhoging van dertig procent behalen. Dat is enorm. IFAMA is de ideale plek om hierover in discussie te gaan”.

Een aanbod van een buitenlandse universiteit zou fantastisch zijn.
Rick Bakker, student Tuinbouw & Agribusiness bij Inholland Delft

Miami grijp je met beide handen
Ook Rick ziet het als een grote kans om zijn wetenschappelijk artikel te presenteren in Miami: “Mijn artikel gaat over de combinatie tuinbouw en big data met de sterke focus op de tuinder zelf, dat zie je niet veel. Dat zou voor mij een mooie kans zijn. Ik hoop op een aanbod van een universiteit die rondloopt op IFAMA. Maar de deelname is al een prachtige prestatie. Een artikel, goed genoeg om te mogen presenteren was mijn hoofddoel. Dat heb ik al behaald.”

De grootste uitdaging is misschien wel hoe ik mijn nette pak meekrijg in mijn backpack.
Tijmen van den Bosch, student Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft

Net pak in een backpack
Stress over het presenteren van het artikel op zo’n prestigieus congres hebben de studenten nog niet, de druk om alles op tijd af te krijgen is er wel. Rick: “Een maand eerder dan andere afstudeerders moet ik mijn resultaten afhebben omdat het artikel gaat over mijn afstudeeronderzoek. Het is nog geen nachtwerk gelukkig. Voor de inhoud van mijn presentatie en lastige vragen ben ik niet zo bang. Ik wil vooral in Miami aankomen met een aantrekkelijk verhaal voor mijn luisteraar. ” Tijmen beaamt dat: “Je vat vijf maanden onderzoek samen in één wetenschappelijk artikel. Dat is de grootste voorbereiding. Ik krijg net als Rick veel begeleiding vanuit Inholland maar ook vanuit mijn afstudeerstage. Ik maak me over de presentatie niet al te veel zorgen. Wél hoe ik mijn pak netjes in Miami krijg. Rick en ik gaan na het congres in Miami nog backpacken door Guatemala. Nu ik er zo over nadenk is mijn pak netjes meekrijgen in mijn backpack misschien wel de grootste uitdaging van mijn reis”.

Wil je weten hoe het Rick en Tijmen vergaat in Miami? Houd dan de Facebook-pagina van Inholland Delft in de gaten!

IFAMA is een organisatie die 's werelds toonaangevende wetenschappers en studenten, het bedrijfsleven, NGO professionals en beleidsmakers bij elkaar brengt om de strategische focus, transparantie, duurzaamheid en het reactievermogen van het food- en agribusiness systeem te verbeteren.

Door middel van een worldclass tijdschrift en internationale evenementen werkt IFAMA als een katalysator en coördinatiecentrum voor ideeën en talent, versterkt de banden tussen de betrokken partijen en bevordert de sector als geheel.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
retta van Groeningen
15
June
2017
beste Rick en Tijmen,

ik wil jullie heel veel succes wensen in Miami en als jullie tips nodig hebben voor het vervoeren van jullie kostuum, omdat dat jullie grootste zorg is, dan ben ik bereid vakkundige tips te geven!!

heel veel succes en hopelijk hoor ik van jullie hoe jullie het gehad hebben.

goede reis en denk eraan: enthousiasme is het doorslaggevende ingrediënt!

groetjes,

Retta van Groeningen