Rotterdam,
06
november
2019
|
09:51
Europe/Amsterdam

Samenwerking hogescholen en werkveld op gebied destinatiemanagement

LOTM en Kennisnetwerk Destinatie Nederland ondertekenen intentieverklaring

Het Landelijk Overleg Tourism Management (LOTM), waarbij ook Inholland is aangesloten, heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Dit gebeurde vorige week tijdens de zevende editie van het landelijke Trendcongres toerisme & vrije tijd bij Inholland Rotterdam. De organisatie van deze dag was in handen van 15 studenten Tourism Management. Een dikke pluim nog voor de studenten!

De intentieverklaring werd ondertekend door Carmencita Boekhoudt, voorzitter LOTM (én teamleider Tourism Management Inholland Diemen) en Kees van Wijk, Algemeen Directeur VVV Nederland, Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Aan het LOTM zijn zes hogescholen verbonden die onderwijs aanbieden voor toerisme en leisure. Het Kennisnetwerk Destinatie Nederland is het kennisnetwerk van VVV Nederland, bestaande uit 70 destinatie- en citymarketingorganisaties in Nederland. Beide partijen zien een grote meerwaarde door kennis en netwerk te bundelen.

'Creatieve ideeën en projecten vanuit het onderwijs meer dan welkom!'
Kees van Wijk, Algemeen Directeur VVV Nederland: "We zoeken graag de samenwerking op met deze zes hogescholen van het Landelijk Overleg Tourism Management. Onder meer met Inholland Rotterdam hebben we al een lange relatie voor het delen van ervaringen en projecten in destinatieontwikkeling. De creatieve en mooie ideeën en projecten van studenten en onderwijsbegeleiding zijn meer dan welkom. Zo houden we elkaar scherp op destinatiemanagement.”

“We zijn erg blij met deze mooie samenwerking en kijken er naar uit om ons samen met de zes hogescholen van het Landelijk Overleg Tourism Management in te zetten voor de doorontwikkeling van het jonge vak destinatiemanagement”, aldus Kees van Wijk.
 
Kees van Wijk - algemeen directeur VVV Nederland

De toekomst van destinatiemanagement
Met het oog op de toekomst van het vak destinatiemanagement zien beide partijen een grote meerwaarde in het bundelen van kennis en netwerk. Beide partijen vinden verbinding tussen onderwijs en werkveld van groot belang. Het helpt hen om samen te bouwen aan allianties voor bewuste bestemmingen. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.