Alkmaar,
05
februari
2019
|
11:31
Europe/Amsterdam

Scholieren strijden om beste ondernemingsplan

Spannend Ondernemen van start bij Inholland Alkmaar

Het startsein is weer gegeven voor het onderwijsproject Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Leerlingen gaan vanaf dinsdag 5, woensdag 6 en dinsdag 12 februari aan de slag om het beste ondernemingsplan op te stellen, waarbij ze begeleiding krijgen van Alkmaarse studenten. Tijdens de drie kick off-dagen krijgen 370 havisten van acht middelbare scholen een programma aangeboden om een goede start te maken met het bedenken van een innovatief product of dienst. 

Kick off
Tijdens de kick-off krijgen scholieren begeleiding van tweedejaarsstudenten van de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control: Bedrijfseconomie. Na een workshop creativiteit en het volgen van een digitaal stappenplan presenteren de havisten de basis van hun idee. De scholierenteams gaan vervolgens op hun eigen school aan de slag om hun ideeën verder uit te werken. Uiteindelijk draait het erom wie het beste product (of dienst) heeft bedacht en wie daar het beste plan voor heeft geschreven. Wie gaat er met de eerste prijs van 250 euro vandoor? Dit wordt beslist door de vakjury tijdens de finaledagen dinsdag 7 en woensdag 8 mei. De Rabobank, sponsor van Spannend Ondernemen, reikt op haar beurt een extra Duurzaamheidsprijs uit. 

Samenwerking
Spannend Ondernemen is een samenwerkingsproject van Hogeschool Inholland Alkmaar, het Willem Blaeu College, het Jan Arentsz College, het Petrus Canisius College, het Stedelijk Dalton College uit Alkmaar, het Regius College uit Schagen, de RSG uit Enkhuizen, Oscar Romeo/ Tabor College uit Hoorn en de RSG Wiringherlant uit Wieringerwerf.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.