Rotterdam,
11
juli
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

Scriptieprijs voor implementatieplan screening scoliose

scoliose-scriptieprijs-business-studies

Scoliose is een vergroeiing van de wervelkolom waar steeds meer kinderen in Nederland last van hebben. Soraya van Antwerpen kwam zelf als kind vaak in het ziekenhuis. Om andere kinderen daar zoveel mogelijk voor te behoeden heeft de Inholland-student Business Studies de screening van scoliose als onderwerp gekozen voor haar afstudeeronderzoek. En met succes! De opleiding beloonde haar deze week in Rotterdam met een prijs voor de beste afstudeerscriptie.

Leestijd +- 1 minuut

Scoliose is een aandoening die zich tussen 10 en 18 jaar openbaart en verkromming van de ruggengraat veroorzaakt. Omdat er momenteel niet gescreend wordt, krijgen steeds meer kinderen in Nederland last van de aandoening. Met haar scriptie heeft Soraya een advies aan Erasmus MC Rotterdam en de Technische Universiteit Delft uitgebracht om scoliosescreening succesvol op te nemen in het bevolkingsonderzoek. Net als nu het geval is met darmkanker, borstkanker en bloedonderzoek voor zwangeren. 

“Ik wilde graag afstuderen binnen de gezondheidszorg in combinatie met mijn opleiding”, vertelt Soraya. “Zo kwam ik bij het Erasmus MC Rotterdam terecht. Ik heb juist voor dit onderwerp en dit onderzoek gekozen omdat ik het belangrijk vind dat kinderen zo min mogelijk in hun jonge levensjaren in het ziekenhuis horen te zijn, juist omdat ik weet hoe dit is. Door scoliosescreening te implementeren kan dit worden voorkomen.”

Soraya heeft de prijs verdiend mede vanwege de maatschappelijke impact van haar onderzoek. “Ik ben mij ervan bewust dat ik een bijzonder onderzoek heb verricht, maar deze prijs zag ik totaal niet aankomen. Ik ben dan ook ontzettend trots op deze prijs en erkenning! Ik heb een mooie bos bloemen en een cadeaubon mogen ontvangen namens de hogeschool.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.