Haarlem,
25
september
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Seminar: Kansen voor een Inclusiever Hoger Onderwijs

Programma 1 oktober bekend

Kansen voor een Inclusiever Hoger Onderwijs

In 2016 zijn ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid en het Ministerie van OCW gestart met het jaarlijks organiseren van een seminar dat in het teken staat van Kansen voor een Inclusiever Hoger Onderwijs. De derde editie van het gelijknamige seminar wordt dit jaar in samenwerking met Hogeschool Inholland georganiseerd.

Nieuwe kennis, visie en concrete praktijken presenteren met als doel om deelnemers te inspireren en te ondersteunen. Dat is het doel van het seminar. Wat kunnen we leren van successen en valkuilen uit elkaars context in binnen- en buitenland? Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Inholland zal het seminar openen en haar visie presenteren.

Leren van ervaring uit binnen- en buitenland
Ook dit jaar staat kennismaken met concrete, inspirerende aanpakken weer centraal. Wat is nodig om een inclusief hoger onderwijs na te streven waarbij recht wordt gedaan aan ambities van het hoger onderwijs, studenten en docenten? Voor de organistoren is het seminar een succes als professionals uit het (hoger) onderwijs binnen en buiten de Randstad, studenten en overige deelnemers het seminar zien als een kans om gezamenlijk te komen tot concrete inzichten en afspraken voor succesvolle oplossingen.

Programma en aanmelden
Het seminar vindt plaats op 1 oktober bij Inholland Haarlem. Het programma bestaat uit plenaire colleges, een paneldiscussie en de keuze uit vijf parallelle sessies. Deelname is gratis, aanmelden kan nog door een mail te sturen naar info@echo-net.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.