Haarlem,
12
oktober
2016
|
14:55
Europe/Amsterdam

Seminar MIRO: 'Dit houdt me scherp op de werkvloer'

Nieuwe Paden – dat was maandag het passende thema van het jaarlijkse seminar van de masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology (MIRO). Bezoekers hoorden bij Inholland Haarlem over de laatste ontwikkelingen op het gebied van medische beeldvorming en bestralingstherapie. Masterstudenten van MIRO presenteerden hun scripties en ook een kersverse alumna van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) gaf een presentatie.

De masteropleiding MIRO is bedoeld voor hbo-opgeleide Medische Beeldvormings- en  Bestralingsdeskundigen (MBB'ers) die nieuwe uitdagingen zoeken en hun werk op expertniveau willen uitvoeren. De bijeenkomst in Haarlem trok medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers), maar ook docenten, studenten en alumni van de opleiding MBRT. Een van de bezoekers was Awara Rasul, radioloog bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij kwam naar het seminar om zichzelf uit te dagen. “Het is goed om bij bijeenkomsten als deze te zijn. De verschillende, nieuwe perspectieven houden me scherp op de werkvloer. Mijn werk kan soms een automatisme worden, terwijl ik me bewust wil bezighouden met mijn behandelingen.”

 

“De verschillende, nieuwe perspectieven hier houden me scherp op de werkvloer. Mijn werk kan soms een automatisme worden, terwijl ik me bewust wil bezighouden met mijn behandelingen.”
Awara Rasul, radioloog St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Resultaten masterscripties
Tijdens het seminar presenteerden enkele ‘afstudeerders’ van de masteropleiding MIRO de resultaten van de onderzoeken die ze uitvoerden voor hun masterscripties. De presentaties van Janine Baër en Marcel Voet, beiden docenten van de opleiding MBRT van de Hanzehogeschool Groningen, gingen respectievelijk over het meten van verkalking van kransslagaders met behulp van de nieuwste typen CT-scanners, en de evaluatie van hartklepprothesen bij volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Lydia Maaskant (Erasmus MC Rotterdam) onderzocht hoe lekken in protheses in de lichaamsslagader beter opgespoord kunnen worden met dual-energy CT-techniek.

Presentatie oud-student MBRT
Jessica van Boggelen (21) is net afgestudeerd bij de opleiding MBRT van Inholland Haarlem. Ze gaf maandag een presentatie over haar afstudeeropdracht. Jessica bestudeerde de radiotherapeutische behandeling van kinderkanker en het effect hiervan op het hartvolume. “Ik vroeg me eerst af of mijn bachelorscriptie wel tussen de presentaties van masterstudenten paste, maar het ging prima!”, zei ze na afloop. Ze kijkt terug op een mooie studietijd. “Ik had een toptijd bij Inholland. Ook tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik veel nieuwe dingen geleerd, vooral over statistiek.” Jessica deed haar onderzoek voor het lectoraat Medische Technologie en het beroepsblad NVMBR besteedt er binnenkort aandacht aan. Ze is kortgeleden aan de slag gegaan als als radiodiagnostisch laborant bij het het UMC Utrecht.

Diploma-uitreiking
Er waren nog meer bijdragen tijdens de middag. Mirjam Mast, werkzaam bij het MCH Westeinde in Den Haag, lichtte haar promotieonderzoek over het optimaliseren van borstsparende bestraling toe. Maurits Wondergem, PhD-student bij Universitair Medisch Centrum Groningen/Noordwest Ziekenhuisgroep, besprak de rol van nucleair geneeskundige beeldvorming bij prostaatkanker in verleden, heden en nabije toekomst. De laatste spreker was Robert Fenwick, vice-president van Elekta, een bedrijf dat innovatieve apparatuur en software levert voor de behandeling van kanker en hersenaandoeningen. Na het seminar was er reden tot feest, want de geslaagde MIRO-studenten namen hun masterdiploma in ontvangst.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.