Rotterdam,
01
juni
2023
|
15:38
Europe/Amsterdam

Sjoelend praten over Student as Partner

Student as Partner is een nieuw concept waar studenten en docenten in partnerschap samenwerken binnen het onderwijs. Tijdens de SaP-kermis op 17 mei, geheel door studenten georganiseerd, proefden deelnemers aan wat het concept voor hen kan betekenen.

Christiaan Oostdijk, senior onderzoeker bij het lectoraat Studiesucces en een van de opdrachtgevers van dit evenement, legt uit: ''We wilden niet alleen vertellen waarom SaP zo’n mooie aanpak is, maar door studenten deze opdracht te geven dit ook zelf ervaren en laten zien met de organisatie van dit event."

Hoe kom je tot betekenisvol partnerschap?
Tijdens de SaP-kermis zijn we gestart met een spel om elkaar beter te leren kennen en om een connectie te stimuleren onder de deelnemers. Na deze ijsbreker volgde een presentatie over SaP vanuit verschillende lectoraten. Zo konden de aanwezigen meer te weten komen over wat SaP inhoudt en hoe je tot een betekenisvolle vorm van partnerschap kan komen tussen studenten en docenten. Student als Partner staat ook beschreven in het Strategisch Plan van Inholland voor 2022-2027.

Stokvangen, sjoelen en blikgooien
Vervolgens is iedereen in gemengde groepjes aan de spellen begonnen, zoalsstokvangen, sjoelen en blikgooien. Tijdens de spellen werden er vragen gesteld door de begeleiders over SaP. Hoe zien zij dit in het huidige onderwijs? Is er ruimte voor eigen kwaliteiten? Wat zijn de kernwaarden van SaP?

Hier konden punten voor verdiend worden, want uiteindelijk kreeg de groep met de meeste punten een prijs. Het winnen van een prijs is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste is dat iedereen goed heeft samengewerkt en nieuwe informatie en inzichten heeft gekregen over SaP, het huidige onderwijs en dus ook het toekomstige onderwijs.

‘Interactie en informatie is leuk’
Tijdens het evenement hebben de studenten uit de organisatie veel studenten en docenten gehoord, ook over het evenement zelf. Zo gaf een van de docenten aan: “Ik vond het een leuke afwisseling tussen interactie en informatie.”

SaP-kermis op jouw locatie?
Het format wat is bedacht door de studenten om samen aan de slag te gaan met spellen en tegelijkertijd te leren over SaP gaat doorontwikkeld worden. Dus lijkt het jou leuk om een vergelijkbaar evenement rondom dit thema op jouw locatie te organiseren in de toekomst? Neem contact op met het lectoraat Studiesucces om mogelijkheden te  bespreken.

Tekst door studenten Quinty van Bennekom en Marly van Hengst, beide derdejaars Tourism Management
Fotografie door Bart Stoutjesdijk, eerstejaars Creative Business

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.